Elena Basescu: PNL este un partid extremist, antieuropean si toxic

ELENA BASESCU, FIICA, TRAIAN BASESCU, URGENTA, CAPUSA, SPAIMA, INFESTATIE, BORRELIA, BORELIOZA

Europarlamentarul PDL,  Elena Basescu, a atacat dur PNL, despre care a spus ca este un partid extremist, antieuropean si toxic, care polueaza climatul social din Romania.

Intr-o postare pe Twitter, Elena Basescu s-a infuriat pe deputatii PNL care ar dori sa le interzica romilor sa se numeasca “romani”.

“Interzicerea folosirii termenului de roman de catre persoane de alte etnii, care sunt insa cetateni romani, confirma faptul ca PNL este, asa cum am mai spus, un partid extremist, antieuropean, toxic, care polueaza climatul social din Romania”, scrie Elena Basescu.

“Facand referire specifica la romi, despre care se spune ca ar aduce deservicii originii romane, deputatii PNL dovedesc faptul ca intrarea lor in Parlament a intors Romania in timp”, a conchis Elena Basescu.

Propunerea la care face referire EBA a fost initiata de deputatii PNL Mircea Dolha si Grigore Craciunescu, care au trimis-o comisiei de revizuire a Constitutiei. “Cu exeptia minoritatilor care au radacini comune atestate stiintific cu românii, nicio alta minoritate nu poate folosi in titulatura ei oficiala termenul de roman, derivate ale acestuia sau sonoritati asemanatoare, care pot crea confuzie, inducand o falsa origine romana”, se arata in textul amendamentului.

Cei doi liberali au declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa: “Cel mai bun exemplu e cel al romilor, pentru ca poarta foarte clar primele litere din cuvantul roman, insa pot exista si alte lucruri care sa aduca deservicii originii romane. Credem ca trebuie sa ne pastram neatinsa originea romana, inclusiv ce tine de romanism. Pot aparea si alte minoritati care sa se intituleze nu stiu cum. Nu e normal sa se denumeasa si altii cu derivate din acest cuvant”, a spus deputatul PNL, Mircea Dolha.

Foto: expresspress.ro