ELENA BASESCU, reactie dupa LINSAREA unui COPIL RROM in Franta

ELENA BASESCU este siderata de situatia din Franta unde un COPIL DE ETNIE RROMA, originar din Romania, a fost batut si se afla in STARE GRAVA. Fiica presedintelui TRAIAN BASESCU a trasat directiile pentru europarlamentarii PMP, care vor continua proiectele incepute de ea.

ELENA BASESCU nu a rezistat si a comentat, pe pagina personala de Facebook, cazul pustiului rrom DESFIGURAT de catre 12 francezi necunoscuti:

“Cazul tanarului rom batut cu o cruzime demna de niste minti primitive la marginea Parisului dovedeste, daca mai era nevoie, ca trebuie facute eforturi majore pentru integrarea sociala a reprezentantilor acestei etnii. Si asta nu numai in Romania, ci la nivelul tuturor tarilor Uniunii Europene.

Citeste si: Un MINOR rom roman a fost LINSAT in Franta

Reactia noastra, a tuturor cetatenilor europeni, fata de aceste manifestari de extremism, ce aduc aminte mai degraba de mentalitati invechite specifice primei jumatati a secolului XX, trebuie sa fie transanta si foarte clara. De aceea, sper ca reprezentantii Partidului Miscarea Populara in Parlamentul European, colegii mei Cristian Preda si Siegfried Muresan, sa initieze o rezolutie pe acest subiect al integrarii romilor, pentru a exista un punct de vedere oficial fata de aceste acte iresponsabile. Sunt convinsa ca ei vor continua toate proiectele mele privind imbunatatirea situatiei acestei etnii.

Pentru ca este una dintre problemele de imagine majore cu care se confrunta tara noastra, sper ca lor sa li se alature si celelalte grupuri, mai ales ca PSD are acum si un reprezentant al etniei rome pe lista de europarlamentari. Impreuna, indiferent de noua coloratura politica nationala, noua echipa de europarlamentari trebuie sa faca din integrarea romilor o prioritate absoluta, asa cum am facut si eu in timpul mandatului meu.

Nu vreau sa politizez acest subiect, dar mi se pare de-a dreptul ridicol faptul ca exista reactii de la nivelul cel mai inalt al statului francez care condamna aceasta agresiune, in timp ce Ministerul de Externe si Ambasada noastra de la Paris tac malc, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Acestea sunt dovezi de lasitate si prostie si, in orice tara civilizata, ar fi atras dupa sine schimbari drastice la nivelul celor doua institutii. O reactie la un astfel de eveniment este absolut necesara, chiar daca decidentii francezi sunt confratii socialisti ai celor de la Bucuresti.

Vreau sa fie clar pentru toata lumea: condamnarea acestei agresiuni nu inseamna in niciun moment sprijinirea etnicilor romi cu cetatenie romana care comit infractiuni in strainatate. Sunt de acord ca actele de delincventa juvenila trebuie pedepsite si ca nu exista scuze pentru acestea, insa solutia nu este in niciun caz recursul la violenta. Justitia si institutiile statului sunt singurele in masura sa sanctioneze astfel de infractiuni, iar cetatenii nu trebuie lasati sa isi faca dreptate singuri dupa bunul plac”, a scris EBA.