Elena Basescu, reactie la premiul Nobel obtinut de cercetatorul de origine romana Stefan Hell

elena-basescu-insarcinata-nastere

Elena Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a reactionat la stirea ca cercetatorul de origine romana Stefan Hell a luat premiul Nobel pentru Chimie. Mezina presedintelui a scris, pe pagina sa de Facebook, ca acesta este un urias motiv de mandrie pentru toti romanii si “un impuls extraordinar de a nu ne abate de la unul dintre cele mai importante obiective pentru Romania, acela de a reforma sistemul de educatie”.

“Cercetatorul de origine romana Stefan W. Hell este unul dintre cei trei laureati ai Premiului #Nobel pentru Chimie in 2014. In acest an, premiul a fost acordat pentru “dezvoltarea microscopiei fluorescente”. Este un urias motiv de mandrie pentru toti romanii si un impuls extraordinar de a nu ne abate de la unul dintre cele mai importante obiective pentru #Romania: acela de a reforma sistemul de educatie, de a-i sustine si incuraja pe cei care, cu puterea mintii, pot schimba lumea”, a scris Elena Basescu, pe Facebook.

Citeste si: Un CERCETATOR ROMAN, printre castigatorii PREMIUL NOBEL pentru CHIMIE pe 2014

Amintim ca premiul Nobel pentru Chimie din acest an a fost acordat cercetatorilor Eric Betzig (SUA), STEFAN W. HELL (Germania) si William E. Moerner (SUA), a anuntat, miercuri, Comitetul Nobel din cadrul Academiei regale de stiinte din Suedia.

Cei trei cercetatori au fost recompensati pentru “dezvoltarea microscopiei cu fluorescenta de super-rezolutie”.

Citeste si: Premiul NOBEL pentru fizica ajunge la inventatorii LED-ului albastru