Elena Basescu: Salut ridicarea restrictiilor de pe piata muncii in toate statele membre UE

Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, a tinut sa salute ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru romani in tarile Uniunii Europene, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

“Salut ridicarea restrictiilor de pe piata muncii in toate statele membre ale Uniunii Europene pentru cetatenii romani. Se respecta astfel principiul liberei circulatii a fortei de munca precum si prevederile Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Sunt convinsa de efectele benefice ale acestei masuri”, scrie Elena Basescu.

Europarlamentarul este de parere ca toate partile vor avea de castigat, atat romanii si statele in care acestia vor alege sa lucreze, cat si Romania, prin banii pe care conationalii nostri ii vor trimite acasa.

“In primul rand vor avea de castigat romanii care vor putea sa lucreze liber in oricare stat din Uniunea Europeana. In al doilea rand, statele in care cetatenii romani vor decide sa lucreze se vor bucura de expertiza acestora, iar munca lor va contribui la creșterea economica a tarilor respective. Nu in ultimul rand si Romania va resimti intr-un mod pozitiv eliminarea restrictiilor, in special datorita banilor pe care concetatenii nostri ii vor trimite inapoi in tara. De asemenea, experienta profesionala dobandita in strainatate ar putea fi valorificata ulterior in tara, daca romanii plecati la munca vor decide sa revina acasa”, a continuat Elena Basescu pe Facebook.