Elena Basescu si fiica sa au fost externate astazi de la Spitalul Universitar

Elena Basescu a fost externata, miercuri, din spital, dupa ce in urma cu trei zile a dat natere unei fetite, careia i-a pus numele Sofia Anais. Presedintele Traian Basescu a ajuns in jurul orei 15.45 la Spitalul Universitar, dar si parintii lui Bogdan Ionescu, sotul Elenei Basescu, au venit la nora lor, pentru a-i fi alaturi.

“Ma simt foarte bine. Ma simt o femeie implinita si foarte fericita”, a declarat Elena Basescu, la iesirea din spital.

EBa a nascut duminica, la ora 03.30, prin cezariana, o fetita in greutate de 2.715 grame si 47 de centimetri, la Spitalul Universitar din Capitala. Primul copil al Elenei Basescu si, in acelasi timp, primul nepot al presedintelui, a venit pe lume in ziua in care parintii au implinit un an de la casatorie.

“Pacienta s-a internat prezentand contractii dureroase. Din cauza acestora s-a decis cezariana. Mama si-a dorit o nastere naturala. A fost o decizie de ultim moment impusa de varsta sarcinii si de problemele pe care le avea Elena Basescu, probleme de coagulare. Este un copil prematur dar asta nu inseamna foarte mult. Acum copilul nu este la incubator. Este in salon cu familia”, declarase Leonard Grecescu, purtatorul de cuvant al spitalului, imediat dupa nasterea micutei Sofia.

“Mama va mai ramane cateva zile in spital. Este o situatie impusa de operatia de cezariana. Este normal ca un copil nascut prematur sa ia nota noua. La nastere, fetita a tipat, era roz, totul a fost bine. Nasterea a avut loc la ora 2.32 iar operatia de cezariana s-a finalizat la 3.30. Nu credem sa apara nicio complicatie. Fata si mama sunt ok”, mai declara in prima zi a lunii septembrie Leonard Grecescu.