Elena Lasconi a vazut moartea cu ochii: Cadavrele erau asezate pe gheata din patinoare

Vedeta Pro TV Elena Lasconi a povestit o experienta traumatizanta, care a marcat-o pe viata. Ea a transmis de la fata locului dupa cutremurul din Turcia din vara anului 1999, care a avut intre 7,4 si 7,6 grade pe scara Richter si a fost unul dintre cele mai puternice inregistrate pana acum in aceasta tara.

Elena Lasconi a povestit ca, in acele zile, a vazut zeci de cadavre asezate pe gheata din patinoare, mame care isi smulgeau parul din cap cand si-au vazut copiii morti si a marturisit ca a simtit mirosul mortii.

“Cutremurul din Turcia a fost un cosmar. Au murit peste 20.000 de oameni. Am vazut atata moarte! Atata durere! Am vazut femei care isi smulgeau parul din cap, iar sangele le siroia pe fata pentru ca si-au vazut copiii morti. Pentru ca nu mai era loc in morgi, cadavrele erau asezate pe gheata din patinoare. Am fost pe un asemenea patinoar. Am vazut groaza din ochii celor care incercau sa-i identifice pe cei decedati, am simtit mirosul mortii”, a marturisit Elena Lasconi pentru ring.

Cel mai mare cutremur din Turcia a inspaimantat-o pe vedeta care a vazut cum oamenii se aruncau de la balcoane de disperare. “Am prins peste 60 de replici ale cutremurului. Toate peste 4 grade. Am vazut ce inseamna disperarea, am vazut oameni care au albit, pur si simplu, de teama. Zeci de oameni s-au sinucis, s-au aruncat de la balcon in timpul replicilor de teama ca o sa fie prinsi sub daramaturi. M-a marcat acea experienta. De atunci, de cate ori a avut loc vreun cutremur, simteam mirosul mortii, incepeam sa tremur. E cumplit. Insa nu am sa uit niciodata ca in toata acea drama nationala, paradoxal, am vazut tot ce era mai bun in oameni. A fost singurul loc in care am vazut ce inseamna cu adevarat solidaritate umana”, a concluzionat aceasta.