AVIZ POZITIV pentru TOATE CERERILE privind ARESTAREA PREVENTIVA si URMARIREA PENALA a ELENEI UDREA

ELENA UDREA a ajuns in jurul orei 16.00 la PARLAMENT si va participa la sedinta Comisiei Juridice la care vor fi discutate solicitarile de incuviintare a urmaririi penale si a arestului preventiv pe numele sau.

UPDATE 19.45: Presedintele Comisiei Juridice, BOGDAN CIUCA, a declarat ca la sedinta au fost prezenti 22 din cei 26 de membri ai comisiei.

“Plenul voteaza solicitarea Parchetului sau a ministerului, dupa caz, luand in calcul sau nu asa-numita recomandare prin raport sau viziune pe care a avut-o Comisia juridica pe acest subiect”, a spus BOGDAN CIUCA.

Intrebat daca ELENA UDREA a cerut membrilor comisiei sa incuviinteze inceperea urmaririi penale si nu si arestarea sau retinerea, Ciuca a raspuns: “Fara sa mai fac alte precizari, pot confirma ca atat avocatii apararii, cat si doamna deputat, au solicitat incuviintarea inceperii urmaririi penale, avand rezerve fata de celelalte masuri”.

“Parlamentarii din comisie si-au exprimat un punct de vedere care va fi validat sau nu de catre plen”, a adaugat el.

Presedintele Comisiei juridice a mentionat ca rapoartele vor fi trimise Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. “Dansii le au pe masa pe toate si vor decide cand si cum le vor supune votului de plen”, a explicat BOGDAN CIUCA.

UPDATE 19.15: Deputatii juristi au avizat pozitiv si cererea de inlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv in dosarul Microsoft. Pentru avizul pozitiv au votat 18 deputati.

Astfel, toate cele cinci cereri care o vizeaza pe ELENA UDREA au primit AVIZ POZITIV din partea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor. AVizul este unul consultativ, O decizie finala va fi luata luni in plenul Camerei Deputatilor.

UPDATE 19.00: Comisia Juridica a dat aviz pozitiv si pentru arestarea preventiva a ELENEI UDREA in DOSARUL MICROSOFT. Decizia a fost luata cu 16 voturi “pentru”.

UPDATE 18.50: Membrii Comisiei Juridice au dat aviz pozitiv si pentru inceperea urmarii penale a ELENEI UDREA in DOSARUL MICROSOFT. In favoarea avizului pozitiv s-au pronuntat 21 deputati. Un deputat a votat impotriva, iar unul s-a abtinut.

UPDATE 18.42: Deputatii juristi au dat aviz pozitiv si pentru incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE a ELENEI UDREA in dosarul “Gala Bute”. Decizia a fost luata cu 17 voturi “pentru”, trei “impotriva” si o abtinere.

UPDATE 18.30: Deputatii juristi au dat aviz pozitiv pentru cererea DNA de incuviintare a extinderea urmaririi penale in dosarul “Gala Bute”, potrivit unor surse citate de postul B1 TV. Decizia a fost luata cu 20 de voturi “pentru”, unul “impotriva” si o abtinere.

UPDATE 18.22: ELENA UDREA a iesit de la sedinta Comisiei Juridice si a declarat ca le-a cerut deputatilor sa incuviinteze URMARIREA PENALA si ca isi doreste sa mearga in fata anchetatorilor pentru a fi cercetata.

“Eu cred ca orice persoana asupra caruia exista suspiciuni trebuie sa fie cercetata, ca Parlamentul nu trebuie sa interfereze cu Justitia si sa cerceteze pe oricine, indiferent daca este parlamentar sau fost ministru. Am reiterat ca aceasta comisie sa avizeze pozitiv cererile de urmarire penala in ceea ce ma priveste. De asemenea, le-am spus ca nu cred ca este intamplator ceea ce se intampla, in conditiile in care eu nu am fost macar chemata pana acum in aceste dosare sa imi spun un punct de vedere. Si cred ca este un drept pe care eu il am. Vreau sa fiu audiata, insa arestarea preventiva mi se pare excesiva si exceptionala. Astept sa se analizeze situatia asa cum se prezinta ea si sa se constate toate acele motive pentru care s-a dispus arestarea preventiva. Este o situatie exceptionala datorata conflictului deschis pe care il am cu generalul Coldea”, a declarat ELENA UDREA.

“De asemenea, am spus colegilor din Comisia juridica faptul ca nu cred ca este intamplator sau ca este firesc ceea ce mi se intampla si anume ca impotriva mea in doar doua ore sa se remita trei cereri de arestare preventiva, in conditiile in care pe niciuna din cauzele in care am fost acuzata, nici in Gala Bute, nici in cazul dosarului Microsoft legat de denunturile care au fost invocate, nu am fost macar chemata sa imi spun un punct de vedere. Cred ca a permite justitiei sa ma cheme sa imi spun un punct de vedere este un drept pe care eu il am. Vreau sa ma prezint in fata anchetatorilor si vreau sa fiu audiata legat de acuzatiile care mi se aduc, insa cererea de arestare preventiva formulata de trei ori impotriva mea in doar doua ore mi se pare excesiva si exceptionala. Am spus colegilor faptul ca astept sa analizeze situatia cum se prezinta ea din dosarele pe care le-au aduse cei de la DNA la comisie si anume sa constate ca toate acele motive pentru care s-a cerut arestarea mea preventiva marti existau si in ziua de joi cand s-a dispus doar control judiciar asupra mea, existau si in ziua de luni cand s-a cerut doar inceperea urmaririi penale. Ca urmare, schimbarea de solicitari din partea DNA s-a facut fara ca ceva sa intervina intre aceste momente.”, a mai spus ELENA UDREA.

ELENA UDREA a fost intrebata si cum comenteaza declaratia fostului presedinte TRAIAN BASESCU in privinta sa de la Congresul PMP. “Trebuie sa am posibilitatea sa ma apar in mod corect, nu asa, in felul in care mi se intampla mie. Ma bucur ca domnul presedinte a confirmat lucrurile pe care le-am spus”, a raspuns ELENA UDREA.

ELENA UDREA a fost intrebata si in legatura cu posibilitatea de a-si da demisia din Parlament, luni, cand se va vota in privinta cererilor DNA de arestare preventiva si urmarire penala. “Vedem ce va fi maine”, a raspuns ELENA UDREA.

Deputatii juristi urmeaza sa ia o decizie dupa ce ELENA UDREA si-a prezentat punctul de vedere.

UPDATE 17.24: Avocatii ELENEI UDREA au cerut deputatilor juristi raport pozitiv pentru inceperea urmaririi penale si aviz negativ in privinta cererii privind arestarea preventiva, potrivit unor surse citate de postul B1 TV.

UPDATE 16.40: Deputatul ELENA UDREA a declarat inainatea sedintei Comisiei Juridice ca i se pare normal ca parlamentarii sa voteze pentru inceperea URMARIRII PENALE in cazul sau, adaugand ca Parlamentul nu trebuie sa fie “scut” in fata anchetelor de acest fel.

“Mi se pare normal sa se voteze pentru inceperea urmaririi penale”, a declarat ELENA UDREA, intrebata daca parlamentarii PMP vor vota pentru urmarirea sa penala.

ELENA UDREA a mentionat ca nu s-a opus niciodata, nici la sedinta anterioara a comisiei, inceperii urmarii penale impotriva sa.

“Cred ca Parlamentul nu trebuie sa fie scut in fata anchetelor penale, de aceea pozitia mea a fost permanent in favoarea cercetarii penale a unui parlamentar, a unui fost ministru, atunci cand exista suspiciuni ca ar fi savarsit o fapta penala. Dar, ceea ce se intampla in cazul meu cred ca arata o situatie exceptionala. Intr-o singura zi, in doar doua ore s-au emis trei cereri de arestare preventiva pe numele meu. Este un caz nemaiintalnit, cu atat mai mult cu cat nici in Gala Bute, nici in cazul celor doua denunturi pentru care s-a facut cerere de arestare preventiva, nu am fost nici macar intrebata de procurori care este punctul meu de vedere referitor la acuzatiile care mi se aduc. In gala Bute, un dosar in care se dau declaratii de trei ani de zile, nu am fost niciodata chemata sa dau vreo explicatie. S-a cerut direct arestarea mea”, a spus deputatul ELENA UDREA.

Ea a sustinut ca este tinta a unei actiuni de denigrare a carei finalitate este tacerea sa. “Impotriva mea exista un asalt, sunt tinta unei actiuni de denigrare prin care sa fiu facuta se tac”, a spus Udrea.

“Se doreste sa tac pentru ca, ce s-a intamplat intre joi si marti este, de fapt, denuntul pe care l-am facut impotriva generalului Coldea de la SRI. De aici a pornit toata aceasta avalansa de cereri de arestare, nemaiintalnita. Ganditi-va ca luni, in Parlamentu Romaniei se vor vota ptru cereri impotriva unui singur deputat, una de incepere a urmaririi penale si trei de arestare preventiva”, a spus ELENA UDREA.

Udrea a a sustinut ca denunturile sale nu au “putere egala” cu denunturile impotriva sa si ca in dosarul Microsoft “toata lumea este libera” doar impotriva sa se cere arestarea.

“In cazul Microsoft, in urma a doua denunturi, ar trebui sa le vedeti ca sa intelegeti de ce sunt superficiale si neserioase, in urma a doua denunturi, fara sa fiu intrebata care este punctul meu de vedere referitor la ce spun doi oameni, pe unul nu l-am vazut in viata mea si nu il cunosc, s-a cerut direct arestarea mea desi aceste denunturi existau la dosar si in data de 29 ianuarie cand am fost chemata la DNA si cand am fost pusa sub control judiciar. Ce s-a intamplat intre joi, 29 ianuarie, si marti, 3 februarie, in acest dosar de a trebuit sa se treaca la arestarea preventiva pentru aceste doua denunturi care atunci existau in cauza dar nu au fost invocate de procurori?”, s-a intrebat ELENA UDREA.

“Daca aceste doua denunturi care au fost luate in serios, in timp ce denunturile mele nu au putere egala cu denunturile impotriva mea, au fost in dosarul cauzei si in ziua de joi de ce nu au fost invocate de procurori si nu s-a cerut arestarea mea inca de atunci?”, s-a mai intrebat ELENA UDREA.

De asemenea, deputatul a mai spus ca “nu se spune” prin ce actiuni a incalcat controlul judiciar.

Sedinta Comisiei Juridice se desfasoara cu usile inchise.

ELENA UDREA este insotita de trei avocati

ELENA UDREA va merge in fata Comisiei Juridice pentru a se apara in fata colegilor deputati care urmeaza sa emita un raport privind cererile procuraturii de arestare preventive.

Sursa foto: romaniatv.net