DNA a trimis la ICCJ solicitarea de ARESTARE PREVENTIVA a ELENEI UDREA in dosarul GALA BUTE. UPDATE

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

ELENA UDREA a ajuns, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acolo unde va fi audiata de procurorii anticoruptie in dosarul GALA BUTE. Totodata, fostului ministru i se vor aduce la cunostinta acuzatiile din acest nou dosar.

UPDATE 15.15: DNA a trimis la ICCJ solicitarea de ARESTARE PREVENTIVA a ELENEI UDREA in dosarul GALA BUTE. MAGISTRATII de la ICCJ au stabilit ca termen de judecare al solicitarii DNA ziua de miercuri cu incepere de la ora 08.00.

UPDATE 13.05: ELENA UDREA  a declarat la iesirea din sediul DNA ca este mirata de faptul ca aceia care fac denunturi sunt lasati in pace de procurori: “Avocatii mei au contestat votul din Parlament de ieri. Mi s-au adus la cunostinta de acuzatiile si probabil va fi formulata o noua cerere de ARESTARE PREVENTIVA. Dar asa este in Romania, aceia care fac denunturi sunt lasati in pace, iar ceilalti sunt hartuiti permanent. In dosarul GALA BUTE, RUDEL OBREJA este singurul ramas in AREST pentru ca nu a fost de acord sa spuna ceea ce i s-a spus sa spuna. In rest, ceilalti care au luat bani si i-au dat mai departe, deci si-au recunoscut fapta, sunt bine mersi in libertate pentru ca au facut denunturi la adresa mea”, a declarat contrariata UDREA. “Eu voi continua sa fac denunturi numai la adresa lui COLDEA pana cand cineva le va lua in considerare. El este singurul la adresa caruia voi face denunt”, a continuat Udrea.

Intrebata ce parere are despre situatia lui GHEORGHE STEFAN, edilul din Piatra Neamt ARESTAT PREVENTIV in dosarul MICROSOFT, ELENA UDREA a spus ca: “Dupa trei luni petrecute in AREST spui orice numai sa pleci acasa”, referindu-se la anuntul conform caruia “PINALTY” este pregatit sa cada la intelegere cu procurorii.

UPDATE 10.00:  Avocatul acesteia, MARIUS STRIBLEA, sustine ca avizul pozitiv de luni din plenul Camerei Deputatilor pentru ARESTAREA PREVENTIVA a deputatului PMP nu ar fi fost dat cu respectarea legii, asa incat il considera, de fapt, unul negativ.

“Intr-o chestiune atat de grava cum este ridicarea imunitatii in vederea ARESTARII PREVENTIVE trebuie sa existe o majoritate calificata”, a explicat avocatul, care a sustinut ca legea stipuleaza asta si nu a fost respectata. Asa incat avocatul ELENEI UDREA va invoca acest argument in fata procurorilor si a instantei.

“Nu se poate face propunerea de ARESTARE PREVENTIVA fiindca actiunea penala nu poate sa fie pusa in miscare”, a sustinut MARIUS STRIBLEA. Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata la 25 iulie 2013, prevede la art.24 alin.4 urmatoarele: “Camera hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii membrilor sai”.

In cazul votului dat luni scorul a fost urmatorul: 170 de voturi “pentru”, 118 “impotriva” si 13 voturi nule. Prin urmare nu au fost peste 199 de voturi, cat este majoritatea actuala in Camera Deputatilor.

STIRE INITIALA

ELENA UDREA se afla in AREST la DOMICILIU in dosarul MICROSOFT.

ELENA UDREA ar putea fi ARESTATA PREVENTIV in dosarul GALA BUTE dupa ce plenul Camerei Deputatilor a data aviz favorabil SOLICITARII DNA de URMARIRIE PENALA si ARESTARE PREVENTIVA a fostului ministru, luni, la PARLAMENT. 

CITESTE SI: AVIZ PENTRU ARESTAREA ELENEI UDREA DAT DE PARLAMENT. UDREA: Este evident ca sunt o tinta, sunt vanata sistematic. UPDATE 

ELENA UDREA a declarat la intrarea in sediul institutiei ca s-a obisnuit cu vizitele la DNA. “Nu este o zi speciala si nici grea pentru mine pentru ca m-am obisnuit deja. Este ca o TELENOVELA fara SFARSIT”,  a spus UDREA. 

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net