ELENA UDREA ramane in AREST PREVENTIV

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

ELENA UDREA a ajuns, joi dimineata, la instanta suprema. Sedinta prin care magistratii vor decide daca ELENA UDREA va fi eliberata a inceput la ora 9 si se desfasoara cu usile inchise. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, joi, contestatia depusa de fostul ministru ELENA UDREA fata de ARESTUL PREVENTIV  in DOSARUL GALA BUTE.

UPDATE 18.20: Magistratii ICCJ au respins contestatia forumulata de ELENA UDREA la mandatul de ARESTARE PREVENTIVA.

ELENA UDREA poate sa faca o noua cerere de inlocuire a ARESTULUI PREVENTIV cu o noua masura. Avocatii trebuie insa sa depuna cat mai multe documente in favoarea acesteia. Pana atunci, ELENA UDREA va ramane dupa gratii.

UPDATE 12.40: Instanta a ramas in pronuntare in cazul ELENEI UDREA, decizia urmand a fi comunicata la ora 18.00. Fostul ministru a adus joi noi argumente in fata instantei pentru a-si sustine nevonovatia. Dupa incheierea sedintei, avocatul ELENEI UDREA a declarat ca acesta “are o sursa de argumente pentru combaterea tuturor acuzatiiloer care i se aduc”.

”A facut o declaratie suplimentara. Are o sursa de argumente pentru combaterea tuturor acuzatiilor care i se aduc. Argumentele in aparare au fost numeroase, unul a fost ca votul dat de Camera Deputatilor a fost nelegal, ca probele aduse in sprijinul acuzatiilor se rezuma la denunturi. Ne referim strict la capatul de acuzare care i se aduce doamnei Udrea”, a spus Marius Striblea.

Avocatul a mai precizat ca ”in raport de momentul actual masura preventiva nu se justifica pentru desfasurarea procesului”.

Referitor la o eventuala confruntare intre ELENA UDREA si denutatorii sai, MARIUS STRIBLEA a precizat ca s-a facut o cerere in acest sens, ca procurorii vor stabili cand si daca se va face aceasta confruntare, dar ca, in opinia sa, nu exista nicium motiv pentru ca procurorii sa respinga cererea.

ELENA UDREA a fost ARESTATA PREVENTIV pentru 30 de zile, ea fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de LUARE de MITA, ABUZ in SERVICIU, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene (UE), folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

CITESTE SI: RUDEL OBREJA, CORNEL RESMERITA si TUDOR BREAZU raman in AREST PREVENTIV 

„In 2010, ELENA UDREA a primit in mod indirect, pentru sine si pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentantii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finantarea la timp a contractelor de lucrari incheiate de aceasta societate cu mai multe unitati administrativ-teritoriale in cadrul programului ‘Schi pentru Romania’.

La 24 august si 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totala de 695.367,06 lei in patrimoniul lui STEFAN LUNGU, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie, prin care o societate controlata de intermediar a fost interpusa in raporturile dintre Termogaz Company si furnizorii obisnuiti ai acesteia. Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de SC Termogaz Company”, sustin procurorii, informeaza Evenimentul Zilei.

CITESTE SI: DOSARUL GALA BUTE: Noi audieri au loc la sediul DNA. FELIX TATARU in fata procurorilor. UPDATE 

Sursa foto: adevarul.ro