ELENA UDREA, din nou in ARESTUL Politiei Capitalei

elena udrea, dosar gala bute, audieri dna, ion ariton, confruntare udrea ariton

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, miercuri dimineata incepand cu ora 08.00, solicitarea procurorilor DNA de ARESTARE PREVENTIVA a fostului ministru ELENA UDREA, acuzata de 3 infractiuni de LUARE de MITA in dosarul GALA BUTE.

UPDATE 16.34: ELENA UDREA a ajuns in arestul Politiei Capitalei. ELENA UDREA a fost luata de politisti de la domiciliul sau din Baneasa si a fost transportata in catuse catre Arestul Central al Politiei Capitalei.

Aflata in masina politiei, ELENA UDREA si-a aratat, zambind, mainile in catuse catre camerele de luat vederi ale televiziunilor.

UPDATE 15.40: Politistii au ajuns deja acasa la ELENA UDREA. In foarte scurt timp acestia o vor escorta inapoi in spatele gratiilor.

UPDATE 15.00: ELENA UDREA se va intoarce la Arestul Politiei Capitalei, dupa ce magistratii de la Instanta Suprema au aprobat mandatul de ARESTARE PREVENTIVA a FOSTULUI MINISTRU in dosarul GALA BUTE.

Avocatii ELENEI UDREA au la dispozitie 48 de ore pentru a contesta ARESTAREA PREVENTIVA a deputatului. ELENA UDREA trebuie sa revina, in urmatoarele ore, in Arestul Politiei Capitalei.

MINUTA:

“I.In baza art.226 alin.1 si 2 Cod procedura penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie privind pe inculpata Udrea Elena Gabriela II. In baza art.226 raportat la art.223 alin.2 Cod procedura penala si art.202 alin.1, 3, 4 lit.e Cod procedura penala dispune arestarea preventiva a inculpatei Udrea Elena Gabriela pentru o perioada de 30 de zile incepand cu data de 25 februarie 2015 pana la 26 martie 2015, inclusiv, pentru: ? infractiunea de luare de mita, prevazuta de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic si UAT Borsec; ? infractiunea de luare de mita, prevazuta de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal, in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre S.C. Consmin S.A. ? infractiunea de luare de mita, prevazuta de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal, in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; ? infrac?iunea de abuz in serviciu, prevazuta de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 Cod penal si art.309 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, in legatura cu organizarea „Galei Bute” toate cu aplicare art.38 Cod penal. III. In baza art.227 alin.1 Cod procedura penala, respinge propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie privind pe inculpata Udrea Elena Gabriela pentru: ? tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, prevazuta de art.32 alin.1 Cod penal raportat la art.181 alin. 1, 3 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal; ? infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal. In temeiul art.230 Cod de procedura penala, dispune emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatei Udrea Elena Gabriela. Face aplicatia in mod corespunzator a dispozitiilor art.228 Cod de procedura penala. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare”.

UPDATE 09.35: ELENA UDREA a iesit din sala de judecata. “Sunt trista pentru ca sunt multi oameni care nu au inteles rolul lor in Minister. Eu sunt mandra de ceea ce am facut in functia de ministru. Am fost un ministru bun si imi asum tot ceea ce am facut. Ca politician sunt unul obisnuit. Imi reprosez multe dar acum nu mai conteaza. Sunt dezamagita ca sunt multi barbati care spun ca nu puteau respira daca nu le dadea voie ELENA UDREA. Instanta a ramas in pronuntare. Cred ca ma intorc acasa unde voi astepta sentinta judecatorilor de la Curtea Suprema. Sunt dezamagita ca aceia care depun denunturi frauduloase sunt lasati in libertate sau beneficiaza de masuri judiciare mult mai blande. Ce ar trebui sa fac eu? Denunturile sunt mincinoase si frauduloase. Eu nu am niciun motiv sa fac asta. Eu nu voi face niciodata acest lucru, indiferent ca este vorba de Traian Basescu sau altcineva. Stiam ca DORIN COCOS finanta campania electorala a PDL-ului dar nu stiam cum si cu ce suma. Aceasta era o practica obisnuita. Intrebati-i pe Victor Ponta sau pe Klaus Iohannis cum le-au fost finantate campaniile. Este un lucru obisnuit. Pedeapsa reprezinta privarea de libertate, nu umilirea omului. Nu sunt Alba ca Zapada a politicii, dar sunt mai onesta decat multi care ascund o gramada de lucruri. In arest si cei puternici cedeaza si spun minciuni”, a declarat ELENA UDREA jurnalistilor prezenti.

UPDATE 08.00:  ELENA UDREA a ajuns in jurul orei 7.45 la sediul instantei supreme. “Sunt lucruri pe care am dorit sa le spun doar in fata judecatorilor, nu si a procurorilor”, a declarat fostul ministru.

“Conteaza mult ca ma sustin foarte multi oameni in aceste zile, si conteaza mult ca ma sustine si fostul presedinte. Sunt deja ARESTATA” , a declarat UDREA.

STIRE INITIALA

Cererea DNA privind incuviintarea arestarii preventive in dosarul “Gala Bute”, in care Elena Udrea este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, a fost aprobata luni de Plenul Camerei Deputatilor cu 170 de voturi “pentru” si 118 “impotriva”. Si solicitarea procurorilor de incepere a urmaririi penale a fostului ministru a trecut cu 218 voturi “pentru” si 76 “impotriva”.

Initial, Elena Udrea a fost acuzata in acest dosar de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, luare de mita.

CITESTE SI: DNA a trimis la ICCJ solicitarea de ARESTARE PREVENTIVA a ELENEI UDREA in dosarul GALA BUTE. UPDATE 

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita, acesta fiind si motivul pentru care se solicita arestarea preventiva. 

“In 2010, Elena Udrea a primit in mod indirect, pentru sine si pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentantii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finantarea la timp a contractelor de lucrari incheiate de aceasta societate cu mai multe unitati administrativ teritoriale in cadrul programului ‘Schi pentru Romania’. La 24 august si 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totala de 695.367,06 lei in patrimoniul lui Stefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie, prin care o societate controlata de intermediar a fost interpusa in raporturile dintre Termogaz Company si furnizorii obisnuiti ai acesteia. Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de SC Termogaz Company”, sustin procurorii.

CITESTE SI: AVIZ PENTRU ARESTAREA ELENEI UDREA DAT DE PARLAMENT. UDREA: Este evident ca sunt o tinta, sunt vanata sistematic. UPDATE 

Potrivit DNA, Stefan Lungu a folosit banii astfel obtinuti partial in interes personal, iar partial, la cererea ministrului Elena Udrea, pentru plata unor servicii de publicitate si monitorizare a mediului online de care au beneficiat aceasta si partidul din care facea parte aceasta.

A doua infractiune de luare de mita are legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA. A treia infractiune de luare de mita este in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani.

Sursa foto: romaniatv.net