Elena Udrea a depus denunt impotriva sefului SRI, in care o mentioneaza si pe Kovesi. VIDEO

Elena Udrea, dupa ce a fost retinuta: Ii poti pune catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului

Elena Udrea a declarat, vineri, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a depus la DNA un denunt impotriva actualului director interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa, in denunt fiind amintita si Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA.

Udrea a precizat ca este vorba despre un denunt in care spune “lucruri despre dl general SRI Florian Coldea” si in care o aminteste si pe Kovesi. Ea a afirmat in interviu ca Sebastian Ghita i-a spus ca Florian Coldea o uraste.

“La o cafea cu dl Sebastian Ghita, undeva in vara trecuta, va spun si unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Vacarescu, dl Sebastian Ghita – un apropiat al SRI-ului si o persoana care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus ca dl Coldea ma uraste. Am intrebat de ce, si mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineinteles nu am citat, la vremea aceea: pentru ca am fost permanent o sursa alternativa de informatii la presedinte”, a sustinut Udrea pentru Hotnews.

Citeste si: UDREA: COCOS MI-A SPUS CA LA CEREREA LUI COLDEA A DUS 500.000 DE EURO LUI GHITA, IN CASH, PENTRU A-SI FINANTA TELEVIZIUNEA RTV

Intrebata cat de apropiata era relatia cu Sebastian Ghita, incat acesta sa-i faca asemenea confidente, Elena Udrea a raspuns: “Mi-a facut multe alte confidente. Multe altele”.

La insistentele jurnalistilor de a preciza in virtutea carei relatii avea astfel de discutii cu Ghita, Udrea a afirmat: “Pur si simplu. Nici nu stiu sa va spun. Nu am o relatie atat de apropiata cu dl Ghita, incat sa ne consideram prieteni. Ca dovada, cred ca sunt cel mai atacat personaj, dupa Traian Basescu, la televiziunea lui, si am mai spus lucrul acesta. Nu stiu. Dl Ghita oscila, probabil, intre nevoia de a sta mai aproape, cateodata, de Basescu, altadata i se parea ca e mai rentabil sa stea aproape de Victor Ponta, habar n-am. Astea-s motivele lui. Eu va reproduc ce mi-a spus el.

Elena Udrea explica atitudinea lui Florin Coldea fata de ea prin lucrurile pe care ea le stie si pe care sustine ca i le-a spus lui Coldea in fata.

“Sau prin domnul Maior i le-am transmis”, a precizat ea.

In acelasi interviu Elena Udrea afirma ca a intervenit la Victor Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA, dar si ca fostul sau sot, Dorin Cocos, i-ar fi spus ca, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea.

Vezi reactia SRI la acuzatiile Elenei Udrea

Kovesi: Nu e prima oara cand suspectii fac afirmatii denigratoare la adresa mea; nu comentez

Procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi arata, privitor la declaratiile facute vineri de Elena Udrea, ca nu este prima oara cand cei cercetati in dosare fac afirmatii denigratoare la adresa ei si ca nu comenteaza cele sustinute de fostul presedinte al PMP, recent pus sub urmarire de DNA.

“Nu e prima data cand suspectii din dosare fac afirmatii denigratoare la adresa mea si nu le comentez”, a declarat Kovesi, prin intermediul biroului de presa al DNA.