ELENA UDREA A FOST ELIBERATA SI PLASATA SUB CONTROL JUDICIAR

Elena Udrea nu a primit acceptul de a-si renova celula pe banii ei

Elena Udrea a fost eliberata, marti seara, din Arestul Politiei Capitalei, dupa ce instanta a decis plasarea sa sub control judiciar. La iesirea din arest, Elena Udrea a refuzat sa faca declaratii privind dosarul sau, precizand doar ca “probabil” ca va merge miercuri in Parlament unde va fi discutata o nou cerere de arestare preventiva care o vizeaza.

Elena Udrea a plecat cu o masina in care era asteptata de mama sa.

Avocatul Elenei Udrea a precizat ca fostul ministru urmeaza sa mearga direct de la Arestul Politiei la Sectia 2 de Politie din Capitala unde “trebuie sa aduca la cunostinta celor de acolo ca a fost pusa sub arestul la domiciliu”. Acesta a precizat ca Elena Udrea urmeaza sa se prezinte miercuri dimineata, la ora 9:30, la sediul DNA si ca va cere sa se incuviinteze prezenta sa in fata deputatilor din comisia juridica miercuri la ora 11:30.

Inalta Curte pentru Casatie si Justitie (ICCJ) a inlocuit marti masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu in cazul deputatului Elena Udrea, decizia fiind definitiva.

UPDATE ora 20.51. Elena Udrea a ajuns acasa, in complexul rezidential „Stejarii”.

UPDATE ora 20.17: Elena Udrea a parasit arestul Politiei Capitalei in jurul ore 20.15, insa nu a dorit sa ofere nicio declaratie presei.Singurele cuvinte pe care Udrea le-a adresat jurnalistilor au fost: “Arestul e tăcere. Probabil voi veni mâine la Parlament”.

UPDATE 19.10: Magistratii ICCJ au decis definitiv, marti, ca ELENA UDREA sa fie plasata in AREST LA DOMICILIU, dupa ce au judecat contestatia deputatei la arestarea preventiva dispusa pe 11 februarie in dosarul “Microsoft”.

Potrivit deciziei, ELENA UDREA nu are voie sa vorbeasca cu DORIN COCOS, DINU PESCARIU si cu ANA MARIA TOPOLICEANU sau membri ai familiilor acestora, in mod direct sau indirect, si nici sa divulge sau sa redea in presa sau pe retelele sociale informatii din cauza penala.

Instanta ii atrage atentia ca, in caz de incalcare a oricareia dintre aceste obligatii, se poate dispune din nou arestarea ei preventiva.

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenta, in legatura cu denuntul lui DINU PESCARIU.

UPDATE 10.00: ELENA UDREA a parasit sediul ICCJ si a s-a intors in ARESTUL PREVENTIV de la Politia Capitalei. Instanta a ramas in pronuntare, fostul ministru urmand sa afle decizia maggistratilor in urmatoarele ore. Decizia va fi una DEFINITIVA.

Sedinta magistratilor de la ICCJ a inceput la ora 8.00.

ELENA UDREA a fost ARESTATA PREVENTIV pentru 30 de zile, pe 11 februatie, de instanta suprema in dosarul MICROSOFT, insa ea a contestat decizia. In urma repartizarii aleatorii s-a stabilit ca cererea fostului ministru sa fie analizata astazi.

ELENA UDREA se afla in ARESTUL PREVENTIV al Politiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind ARESTATA PREVENTIV pentru 30 de zile prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in dosarul MICROSOFT.

DNA a primit aviz de la Camera Deputatilor si pentru arestarea deputatului PMP in DOSARUL GALA BUTE. DNA mai cere un aviz de la Camera Deputatilor pentru URMARIREA PENALA si ARESTAREA PREVENTIVA a ELENEI UDREA, pentru trei noi fapte de lUARE de MITA, in dosarul GALA BUTE.

In dosarul MICROSOFT, ELENA UDREA este acuzata de trei fapte de TRAFIC de INFLUENTA – in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere MICROSOFT din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si de SPALARE de BANI.

Sursa foto: captura video