ELENA UDREA a lansat un atac la adresa ministrului PETRE TOBA: Nu respecta LEGEA!

Fosta sefa a Partidului Miscarea Populara (PMP), ELENA UDREA, s-a prezentat, luni dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) unde se va judeca solicitarea de ridicarea a CONTROLULUI JUDICIAR in dosarul GALA BUTE.  

ELENA UDREA condamna nerespectarea drepturilor omului, subliniind faptul ca „o imagine cu un om in catuse e o stampila care se pune asupra cuiva pe care n-ai cum s-o mai stergi niciodata”. In acelasi timp, ELENA UDREA critica faptul ca „nici domnul PETRE TOBA nu este preocupat in a respecta legea”.

„Am decis sa fac acest lucru nu neaparat pentru mine, n-am avut nicio rezerva in a va ajuta sa imi vedeti catusele cat mai bine cand incercati sa ma filmati, ci si pentru ceilalti care sunt supusi unor acte care nu respecta drepturile omului. O imagine cu un om in catuse e o stampila care se pune asupra cuiva pe care n-ai cum s-o mai stergi niciodata. Inseamna vinovatie. Cat exista o legislatie care spune ca nu trebuie sa expui o persoana in catuse decat daca vrea sa se sustraga actiunii organului de politie, nu vad de ce ar trebui sa acceptam in continuare tot acest spectacol facut cu presa, cu participarea nu neaparat ajutorul, nu consider ca e bine sa acceptam in continuare.

CITESTE SI: ELENA UDREA DESPRE CELE “PATRU PERSOANE FRUMOASE” DIN VIATA EI

Suntem totusi o tara civilizata. Frustrarile unor cetateni nu trebuie sa aiba o satisfactie incalcand drepturile omului. Nu stiu, nu am vorbit aspectul acesta. Despre cum e purtata o persoana in catuse se ocupa ministerul de Interne. Punerea catuselor o face ministerul de Interne, prim-ministru care n-a fost in stare sa scrie acel regulament de executare a pedepselor care a intrat in vigoare in 2014. Nici domnul PETRE TOBA nu e preocupat in a respecta legea. Se interzice expunerea unei persoane in catuse in spatiul public inca din 2006”, a declarat ELENA UDREA.

Sursa foto: jurnalul