Elena Udrea a revenit în România! Prima declarație a fostului ministru al Turismului

Elena Udrea a plecat din Costa Rica și s-ar putea întoarce în România. Imaginile exclusive au fost prezentate, duminică seară, în “Ediția specială” de la Antena 3.

Update 4: Elena Udrea a venit cu o primă reacție după ce s-a întors în România. Fostul ministru al Turismului susține că a venit acasă și a renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat din Costa Rica.

”Da, m-am intors in Romania.

Am renuntat de bunavoie la statutul de refugiat in Costa Rica. Decizia am luat-o imediat dupa ce am fost eliberata in decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a intamplat abia acum: finalizarea actelor fetitei mele Eva si, inchiderea procedurii de extradare.

Am ales sa cer protectie in Costa Rica in conditiile in care tocmai aflasem ca sunt insarcinata iar evolutia in dosarul Gala Bute demonstra ca este vorba de o executie, nu de o judecata corecta, in baza legii. Am vrut astfel sa imi nasc copilul in siguranta, insa stiti ca am fost arestata cand Eva avea 13 zile si, doar faptul ca Dumnezeu a vrut sa o nasc mai devreme a facut ca ea sa vina pe lume in libertate.

Dar asa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodata sa traiesc in alta parte decat in tara mea si am asteptat cu nerabdare momentul in care sa ma pot intoarce.

Vreau sa imi cresc copilul acasa, sa o botez la biserica unde m-am rugat sa devin mama, cu familia mea si cei cu adevarat apropiati mie, alaturi de noi.

Referitor la procesele pe care inca le am in instanta, cred ca ma voi apara mai bine de aici decat de departe, impotriva abuzurilor care s-au facut si in cazul meu.

Am ales sa postez acest mesaj din respect fata de cei interesati si fata de presa care incearca sa afle adevarul despre prezenta mea Acasa. Stiu ca o face din buna credinta si din dorinta de a-si informa corect publicul.

Multumesc celor care imi ureaza bun venit si va multumesc tuturor pentru intelegere!

Doamne, ajuta!

P.S. Am intrat in tara prin vama Giurgiu, la ora sase in aceasta dimineata. Am ales o varianta mai rapida decat sa astept o cursa de azi, spre Otopeni. Nicio alta speculatie nu isi are rostul.”, este mesajul postat de Udrea, pe contul personal de Facebook.

Update 3: Logodnicul Elenei Udrea a declarat, luni după amiază că fostul ministru al Turismului se află în țară și „se odihnește”, scrie Antena 3. ”Este în țară, se odihnește. A avut un drum lung”, a declarat Alexandrov, citat de site-ul televiziunii.

Și avocatul Elenei Udrea a confirmat că fostul ministru se află în România și a precizat că decizia de a reveni în țară a fost luată în urmă cu multă vreme, însă a fost necesară parcurgerea chestiunilor procedurale, mai ales pentru că a vrut să renunțe la cererea pentru statutul de refugiat, potrivit agenției Mediafax.

„Pot să confirm că Elena Udrea este în țară. (…) Nu am nicio informație (cu privire la modul în care a intrat în țară, n.r). Pot să spun că probabil a ales cea mai rapidă cale de a se întoarce. Dacă a găsit o cursă mai rapidă către altă locație, cu mașina, probabil a ales acea cursă. Ca să nu rămână mult timp în aeroport”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu, la Antena3.

Potrivit apărătorului lui Udrea, fostul ministru al Turismului nu mai are niciun dosar care i-ar putea pune în pericol libertatea. „Din câte știu eu, nu mai are niciun alt dosar aflat în faza de urmărire penală ci există doar cele trei dosare cunoscute deja, unul la Inalta Curte – suspendat, unul la Curtea de Apel în cursul judecății fondului și altul care tocmai a fost trimis de parchet – dosar mai vechi care a fost restituit către DNA, iar acum DNA a revenit cu o nouă trimitere în judecată și este în cameră preliminară la Curtea de Apel București”.

Acesta a susținut că decizia lui Udrea de a reveni în țară nu are legătură cu recenta decizie a CCR privind completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție: „A luat decizia de a se întoarce în țară de mai demult, erau însă chestiuni procedurale de parcurs în Costa Rica”.

Update 2: Potrivit analistului politic Bogdan Chirieac, Elena Udrea ar putea alege Serbia ca destinație, pentru că este țara care până acum nu a făcut extrădări

“Categoric, Belgradul, unde se află și domnul Sebastian Ghiță și unde în mod evident nu au avut loc extrădări vizavi de justiția din România. Nici Londra nu a extrădat pentru că s-au înspăimântat când au văzut cum a mers justiția din România în ultimii ani”, a spus Bogdan Chirieac, la Sinteza zilei.

Update: Cornel Tăbăcaru, om de afaceri rezident în Costa Rica, a vorbit la Antena 3 despre planul pe care Elena Udrea îl avea zilele trecute, plan la care fostul ministru pare să fi renunţat. Tăbăcaru a comentat plecarea Elenei Udrea din Costa Rica, anunţată de Antena 3, şi escala făcută de aceasta la Frankfurt.

“Din informațiile noastre, ea trebuia sa se imbarce pentru Londra. Eu nu stiu de unde si cum… dar e ciudată treaba cu Frankfurt. Ea trebuia să meargă la Londra și să revină în Costa Rica. Dat fiind faptul că e cu copilul și mama înseamnă că și-a schimbat total planul.

Din punct de vedere al legislației din Costa Rica, ca solicitant de refugiat, nu are voie să se întoarcă în statul din care a fugit. Din ce știu eu, din zvonurile din Costa Rica, ea nu mai voia să stea în Costa Rica și să renunțe la aplicația de refugiat pe ideea ca nu mai are probleme cu justiția”, a declarat Cornel Tăbăcaru la Antena 3.

Precizările vin după ce Antena3 a prezentat imagini cu Elena Udrea într-un avion. Fostul ministru se află în Costa Rica de la începutul anului 2018. Elena Udrea a fost arestată, în octombrie anul trecut, (odată cu Alina Bica) în Costa Rica din 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. Însă au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători.

Știre inițială

Elena Udrea s-a urcat în avion alături de mama sa, dar și de fiica ei de doar câteva luni. Zilele trecute iubitul său, Adrian Alexandrov, spunea că își doresc să facă în așa fel încât aceasta să vină în România și să își boteze fetița.

Potrivit informațiilor prezentate în exclusivitate la Antena 3, Elena Udrea se află deja în Europa. Aceasta a zburat la clasa economic. Deocamdată nu este sigur că Elena Udrea are ca destinație finală România.

Ce se întâmplă cu Elena Udrea dacă revine în România

Dacă destinația Elenei Udrea este România, atunci aceasta ar putea pierde posibilitatea de a lua acel azil politic pentru care a depus actele, deoarece nu are voie să se întoarcă în țară cât timp durează procedurile.

“Cred că ceea ce ar fi cu adevărat interesant, oriunde s-ar duce Elena Udrea, ar fi dacă am vedea niște dovezi ale lucrurilor cu care a plecat, ale informațiilor cu care a plecat în Costa Rica. Asemenea lui Sebastian Ghiță, este limpede că Elena Udrea este deținătoarea unor adevăruri care ar face multă lumină”, a spus Adrian Ursu, duminică seară, la Sinteza zilei de la Antena 3.

Sursa foto: captură video Antena 3