ELENA UDREA poate fi arestata. Deputatii au aprobat toate cererile DNA. Controlul judiciar, inlocuit cu arestarea preventiva

Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, cererea de arestare formulata in dosarul “Gala Bute” in cazul Elenei Udrea, fiind inregistrate 219 voturi “pentru” si 102 “impotriva”. Camera Deputatilor a aprobat si solicitarea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea in dosarul Microsoft, la cererea DNA, cu 202 voturi ”pentru” si 65 ”impotriva”.

Totodata, cererea DNA privind inlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29 ianuarie cu masura arestarii preventive a deputatului Elena Udrea in dosarul “Microsoft” a fost adoptata, in noaptea de luni de marti, de plenul Camerei. Astfel, 152 de deputati au votat “pentru” aprobarea cererii, iar 82 au fost “impotriva”. In sala au fost prezenti 272 deputati. Votul a fost secret cu bile.

UPDATE ora 00.53: Deputatii au aprobat si ultima cerere a DNA privind arestarea Elenei Udrea in dosarul “Microsoft”. Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, cererea formulata in cazul Elenei Udrea privind schimbarea controlului judiciar in incuviintare a arestarii preventive, in dosarul Microsoft, fiind inregistrate 152 de voturi “pentru” si 82 “impotriva”‘.

Proiectul de hotarare a Camerei Deputatilor aferent cererii ministrului Justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ, de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, prin inlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulata in dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat prin vot secret cu bile, asemenea celorlalte cinci solicitari supuse anterior votului.

Camera Deputatilor a dat sase voturi distincte cu bile pentru solicitarile justitiei in privinta Elenei Udrea, dintre care trei pentru inceperea urmaririi penale in doua dosare si inca trei pentru arestare preventiva, toate cererile fiind aprobate.

UPDATE Camera Deputatilor aproba retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea in dosarul Microsoft

Ca si in cazul celor patru cereri votate anterior, deputatii s-au exprimat prin vot secret, cu bile.

Deputatii au aprobat astfel cererea ministrului justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe lânga inalta Curte de Casatie si Justitie, de retinere si arestare preventiva a deputatului Elena Udrea, formulata in dosarul nr.880/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE Camera a aprobat cererea de urmarire penala a Elenei Udrea in dosarul Microsoft

Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, cererea de urmarire penala in dosarul Microsoft in cazul Elenei Udrea, fiind inregistrate 243 voturi “pentru” si 50 “impotriva”.

Deputatii s-au pronuntat si in privinta acestei solicitari prin vot secret, cu bile, ca si in cazul cererilor votate anterior.

Astfel, Camera a aprobat solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lânga inalta Curte de Casatie si Justitie, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii regionale si turismului, pentru savârsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul nr.880/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE Camera a aprobat cererea de arestare preventiva in dosarul “Gala Bute” formulata in cazul Elenei Udrea

Deputatii s-au pronuntat prin vot secret, cu bile, asupra cererii ministrului justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe lânga inalta Curte de Casatie si Justitie, de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, formulata in dosarul nr.50/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Anterior, deputatii au aprobat cererea procurorilor privind inceperea urmarirea penale a Elenei Udrea in dosarul “Gala Bute”, precum si cu privire la incuviintarea extinderii urmaririi penale in acelasi dosar.

UPDATE Camera a aprobat cererea privind extinderea urmaririi penale in dosarul “Gala Bute”

Deputatii s-au exprimat, prin vot secret cu bile, asupra solicitarii nr.326/C/2015 a Procurorului General al Parchetului de pe lânga inalta Curte de Casatie si Justitie, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii regionale si turismului, pentru savârsirea infractiunii de luare de mita, in dosarul nr.50/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie”.

O alta solicitare, referitoare la inceperea urmaririi penale impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii regionale si turismului, pentru savârsirea infractiunii de abuz in serviciu, in dosarul nr.50/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie, a fost aprobata anterior de plenul Camerei, fiind inregistrate 285 de voturi “pentru” si 49 “impotriva”.

Camera Deputatilor se pronunta, prin sase voturi distincte cu bile, legat de solicitarile justitiei in privinta Elenei Udrea, dintre care trei pentru inceperea urmaririi penale in doua dosare si inca trei pentru arestare preventiva.

UPDATE Camera a aprobat cererea privind urmarirea penala a Elenei Udrea in dosarul “Gala Bute”

Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, cererea procurorilor privind inceperea urmarirea penale a Elenei Udrea in dosarul “Gala Bute”, fiind inregistrate 285 de voturi “pentru” si 49 “impotriva”, conform unor surse parlamentare.

Deputatii s-au pronuntat, prin vot secret cu bile, asupra solicitarii procurorului general al Parchetului de pe lânga iCCJ referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii regionale si turismului, pentru savârsirea infractiunii de abuz in serviciu, in dosarul nr.50/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Camera Deputatilor urmeaza sa dea sase voturi distincte cu bile pentru solicitarile justitiei in privinta Elenei Udrea, dintre care trei pentru inceperea urmaririi penale in doua dosare si inca trei pentru arestare preventiva, a stabilit Biroul Permanent al Camerei.

UPDATE Udrea a plecat de la Parlament, dupa discursul sustinut in plen, fara sa astepte votul

Deputatul Elena Udrea a plecat de la Parlament, dupa discursul sustinut in plenul Camerei Deputatilor, fara sa mai astepte votul asupra solicitarilor procurorilor in cazul sau, mentionand ca poate vedea rezultatul votului si din alta parte.

La finalul discursului sustinut in plenul Camerei Deputatilor, Elena Udrea a parasit sala de sedinte.

Deputatul a fost intrebat, la plecare, daca nu asteapta sa vada rezultatul votului in cazul sau.

”Pot vedea cum voteaza colegii si din alta parte…”, a raspuns Udrea, fara sa faca alte declaratii.

UPDATE ora 20.15: Deputatul Elena Udrea le-a cerut, luni seara, deputatilor reuniti in plen pentru a se pronunta prin vot asupra cererilor Justitiei in cazul sau, sa nu fie partasi la incercarea de arestare a sa, pe care a definit-o ca fiind un „abuz”.

„Doamnelor si domnilor, stimati colegi. stiu ca exista o presiune publica asupra dumneavostra. Stiu ca exista presiuni si de alta natura si chiar calcule politice. Ceea ce va cer azi nu este clementa. Nu este sa blocati Justitia, din contra. Va cer sa lasati Justitia sa functioneze si in cazul Elenei Udrea. Va cer ca Elena Udrea, daca este acuzata de ceva, sa fie anchetata. Ceea ce va cer in schimb este sa nu fiti partasi la un abuz care este incercarea de arestare a mea”, a spus Udrea, de la tribuna Camerei Deputatilor.

Ea le-a cerut, totodata, deputatilor sa voteze conform constiintei. „Va cer sa fiti puternici, sa votati conform constiintei pe care o aveti, dând Parlamentului rolul si importanta pe care aceasta institutie ar trebui sa o aiba intr-un sistem democratic in care fiecare putere isi exercita atributiile in mod legal si nicio putere nu poate exercita asupra altei puteri din stat un abuz”, a adaugat Udrea.

UPDATE ora 19.00: Deputatul Elena Udrea a venit, luni, in jurul orei 19.20 in plen sa participe la sedinta Camerei Deputatilor in care se voteaza cele 6 cereri ale justitiei in cazul sau, trei de incepere a urmaririi sale penale si trei de arestare preventiva, nefacând nicio declaratie presei.

Udrea a intrat direct in sala de plen, in ciuda intrebarilor ziaristilor aflati pe holul Parlamentului. In sala de plen, Udrea s-a asezat intr-una din bancile din spate si a inceput citeasca niste foi, fiind inconjurata de câtiva deputati PMP. intre timp, deputatii si senatorii asteptau rezultatul votului dat in sedinta comuna pentru reprezentantii CNA si Curtii de Conturi.

UPDATE ora 18.00: Sedinta Camerei Deputatilor urmeaza sa inceapa in cateva momente, dupa ce sedinta din plen a durat mai mult decat era prevazut. Probabil ca spre miezul noptii vom avea un vot final. Elena Udrea se afla in Parlament, cel putin pana la ora transmiterii acestui update.

“Sunt sase puncte pe ordinea de zi in privinta doameni Udrea, primul inceperea urmaririi penale pentru Gala Bute,al doilea este extinderea pentru luare de mita tot in Gala Bute, al treilea este cererea de arestare pentru gala Bute, al patrulea punct pe ordinea de zi este inceperea urmaririi penale in dosarul Microsoft, al cincilea este cererea de retinere si arestare preventiva in dosarul Microsoft si al saselea schimbarea controlului judiciar in arestare tot pe Microsoft”, a precizat secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.

El a spus ca in jurul orei 17,30 va incepe sedinta Camerei Deputatilor, adaugand ca se vor desfasura sase voturi cu bile.

“Nu este prima data cand se termina tarziu, a mai fost odata sedinta pana la ora 1,30. Aici fiecare vot va fi distinct, doua voturi cu bile nu se pot desfasura odata, pentru ca nu are cum sa primeasca cineva patru bile odata. Vor fi sase runde de vot”, a explicat Mircovici.

Comisia juridica a votat in favoarea acestor cereri ale Justitiei, ultima sedinta a comisiei fiind duminica.