ELENA UDREA ar putea scrie o CARTE despre TRAIAN BASESCU

ELENA UDREA a povestit la finalul mandatului de presedinte al lui TRAIAN BASESCU despre cum l-a cunoscut pe actualul sef al statului, despre promovarea sa in echipa de la Cotroceni, dar si despre demisia din functia de sef al Cancelariei prezidentiale.

Ea sustine ca are atatea de spus incat se gandeste sa scrie o CARTE. ELENA UDREA a vorbit, la Adevarul Live, despre TRAIAN BASESCU, spunand ca acum, la final de mandat, “vestea buna este ca nu iese din politica”.

“TRAIAN BASESCU, dupa zece ani de mandat, iese cu o incredere buna, consistena. Pe masura ce oamenii nu vor mai fi tentanti sa puna nemultumirile pe seama presedintelui, vor putea sa vada mult mai realist lucrurile pe care le-a facut TRAIA BASESCU in Romania. Cred ca am participat la momentele cele mai importante si cred ca merita ca lucrurile sa fie spuse asa cum au fost, pentru ca au fost foarte multe speculatii. Poate o sa scriu o CARTE”, s-a confesat Udrea.

Citeste si: ELENA UDREA: PMP ii va adresa o INVITATIE FORMALA presedintelui TRAIAN BASESCU de a se alatura proiectului nostru

Liderul PMP a povestit cum l-a cunoscut pe Basescu. “Era primar. Am mai vorbit despre perioada aceea, dar au fost tot felul de conotatii. Eu m-am inscris in alianta D.A., in 2004. Ma uitam cu speranta la TEODOR STOLOJAN si la TRAIAN BASESCU. Il cunosteam pe Stolojan si i-am spus de dorinta mea de a intra in politica. Am candidat pentru functia de consilier general. TRAIAN BASESCU era liderul Opozitiei, cel mai vocal, cu totul diferit. Oamenii aveau foarte multa incredere in el. Era fascinant. Nu vorbea nimeni cand venea TRAIAN BASESCU la partid. Era vorba de respect. A trecut campania pentru alegerile locale. Prima discutie nu a fost legata de politica. A fost la un eveniment privat prin 2003. Eram fascinata pentru lucrurile pe care le spunea. Nu vorbea decat TRAIAN BASESCU la masa aceea. (…) Cele mai frumoase momente era cand il descoperam pe TRAIAN BASESCU. Ne scotea in Cismigiu. Eram cativa consilieri noi si ne povestea. Era vara, stateam pana in tarziu in noapte. Atunci aflam cat de mare era TRAIAN BASESCU in marina comerciala. Eu ce puteam sa povestesc? Ce puteau colegii sa spuna? Il ascultam ore in sir. Am inteles cat de puternic, ce caracter puternic are, cam care sunt valorile in viata si in politica, si mi-am spus ca daca exista un astfel de om in politica, trebuie sa ramai si sa lupti pentru lucrurile in care crede”, a spus Udrea.

Despre cooptarea in echipa lui Basescu de la Cotroceni, Udrea a relatat ca presedintele s-a gandit sa ia oameni cu care a lucrat in Primarie, pe SULFINA BARBU, ANCA BOAGIU…

Citeste si: Basescu a fost la Hanul Berarilor, unde s-a intalnit cu Udrea si cu lideri ai PMP

“A avut oameni pe care i-a luat din echipa dansului. Imi doream foarte mult sa plec cu presedintele mai departe, dar a fost o perioada destul de lunga de timp in care s-a gandit daca sa ma ia in echipa de la Cotroceni. Stia ca toata lumea ar fi vrut. Nu mi-am permis sa spun „eu vreau”. Am petrecut Revelionul din 2005 impreuna si a fost momentul in care s-a pus problema. Presedintele mi-a propus functia de sef al Cancelariei prezidentiale si consilier de stat. Nu mi-a dat o functie, echivalent, cu functia de ministru. Eram un fel de secretar-sef. Ii tineam agenda, corespondenta. Nu imi dadeam eu cu parerea. Au inceput barfele, ca la orice Palat. Se dadeau informatii pe surse. Nu a fost foarte usor pentru mine. Eram un om foarte activ, pe cont propriu. Nu eram obisnuita cu program, cu sef, dar o faceam cu devotament. S-a intamplat sa ma certe presedintele, eu intarziam dimineata. Nu eram singura care nu venea la 8 dimineata. Odata eram la coafor la 9.00 si m-a sunat de la Cabinet ca presedintele a intrebat de doua ori de mine. Am plecat asa cum eram de la coafor”, a mai spus Udrea.

ELENA UDREA a povestit si despre plecarea ei de la Cotroceni, in plina campanie mediatica impotriva ei si a lui DORIN COCOS.

“Presedintele nu mi-a reprosat nimic. Ce vina aveam eu? Era o nebunie, iar atacul era mult prea mare si eu prea putin experimentata. Il expuneam pe presedinte la o poveste cu care nu avea nicio legatura. Nu mai dormeam in perioada aceea. M-a chemat doamna Saftoiu sa stam de vorba si mi-a spus ca ar fi bine sa plec. Stiam ca isi dorea sa plec. Am luat decizia sa-mi dau emisia. Era 24 decembrie. M-am dus si i-am spus presedintelui. Nu a incercat sa ma retina. Era o presiune asupra presedintelui. Mi-a scris pe demisie ca «decizia aceasta imi marcheaza debutul real al carierei mele politice». Am plecat de la Cotroceni, mi-am dat demisia in PNL si m-am inscris in 2005 in PDL. Am ramas in echipa lui TRAIAN BASESCU”, a spus Udrea.

Sursa foto: stareapresi.ro