ELENA UDREA A INFIINTAT UN ADEVARAT SISTEM MAFIOT, SE ARATA IN MOTIVAREA CURTII

Elena Udrea

Procurorii DNA o acuza pe Elena Udrea ca a infiintat un adevarat sistem mafiot la conducerea Ministerului Turismului. Udrea lua spaga 10% din toate contractele finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, spun anchetatorii, conform motivarii judecatorilor care au decis arestarea fostului ministru. Nicio companie care vroia finantare de la ministerul Elenei Udrea nu scapa nedijmuita cu 10% din suma, spun procurorii anticoruptie, scrie stiripesurse.

“Din ansamblul acestor mijloace de probe rezulta ca un intreg sistem de coruptie coordonat si controlat de catre inculpata Udrea Elena Gabriela, prin intermediul acestui sistem societatile care aveau contracte cu diferite autoritati locale, dar care erau finantate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, achitau un comision de 10% cvasistabil si cvasigeneralizat, aproape automat, vazandu-se din incasarile celor trei societati ca toate platile din minister duceau la plata acestui comision.” se arata in motivarea instantei.

Avocatul Elenei Udrea sustine ca motivarea instantei este bazata doar pe denunturile obtinute de procurori, care nu sunt insa si probate. Elena Udrea nu lua direct spagile, conform procurorilor DNA.

Citeste si: MOTIVARE ICCJ: FUNCTIONARI DIN MDRT PLANGEAU LA SEDINTELE CONVOCATE NOAPTEA DE ELENA UDREA

Comisioanele erau incasate de consilierul sau personal, de asistentul sau personal, Tudor Breazu , de prietena sa cea mai buna, Ana Maria Topoliceanu, pe care chiar Udrea o numise la conducerea Companiei Nationale de Investitii, si de catre Gheorghe Nastasia , omul ei de incredere caruia i-a delegat toate atributiile ministeriale. Toti au recunoscut ca banii din ii erau destinati Elenei Udrea, cu exceptia lui Tudor Breazu.

“Cel mai important este modul discretionar in care erau folosite fondurile publice in perioada in care inculpata era ministru si modul in care s-a luat decizia ca din fondurile publice sa se organizeze o gala de box profesionist. in momentul in care functionarii au aratat ca nu se poate organiza aceasta gala, s-a cautat doar o solutie aparent legala care sa evite aceasta interdictie, ministerul nu si-a facut o estimare a pretului pe care trebuia sa-l plateasca, ci a preluat inscrisurile operatorului economic, lucru interzis expres prin Ordonanta de Urgenta nr.34 din 2006.” mai scrie in motivarea instantei.

Citeste si: DORIN COCOS A MAI PRIMIT O LOVITURA GREA. AFACERISTUL A RAMAS FARA DOI APROPIATI