ELENA UDREA, ATAC DUR la sefa DNA: LUPTA PENTRU LIBERTATE se poarta cu OAMENII LUI KOVESI

Echipa de comunicare a ELENEI UDREA a publicat joi pe Facebook, in timp de se asteapta decizia judecatorilor de la Curtea Suprema in privinta contestatiei la prelungirea arestului preventiv in dosarul ”Gala Bute”, un nou mesaj prin care este atacat procurorul-sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI.

Astfel, ELENA UDREA afirma, prin intermediul echipei sale de comunicare, ca LUPTA PENTRU LIBERTATEA sa “se poarta cu oamenii lui Kovesi”.

”Unul dintre judecatorii care analizeaza astazi contestatia avocatilor fostului ministru a fost consilier personal al Laurei Codruta Kovesi. La fel cum consilieri ai lui Kovesi sunt si cei care instrumenteaza dosarul «Gala Bute». Practic, atat procurorii, cat si judecatorii sunt sau au fost ombilical legati de procurorul-sef DNA”, mai scrie echipa de comunicare a fostului ministru.

Intr-un alt mesaj publicat pe Facebook tot joi, echipa de comunicare a ELENEI UDREA arata ca nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa fie mentinuta masura arestului preventiv in cazul fostului ministru si ca spera ca ”Inalta Curte va lua o decizie pozitiva”.

Citeste si: Avocatul ELENEI UDREA: Arestul preventiv in acest caz se transforma intr-o pedeapsa anticipata

”Nu exista absolut niciun motiv ca Elena Udrea sa ramana in arest preventiv. De aceea, credem si speram ca Inalta Curte va lua o decizie pozitiva. Arestul preventiv trebuie sa fie o masura exceptionala si sa ii priveasca doar pe cei care prezinta un pericol concret pentru societate si ordinea publica. Elena Udrea nu poate fi privita sub nicio forma ca un pericol social”, se arata in mesajul postat pe Facebook.

Echipa de comunicare a fostului ministru noteaza ca arestul preventiv este o masura care s-a trsnformat “intr-o formula primara de intimidare” si ca ”privarea de libertate inaintea unei condamnari nu este fireasca intr-o societate democratica”.

”Din pacate, aceasta masura a arestului preventiv s-a transformat in mainile unor anchetatori intr-o formula primara de intimidare si presiune asupra celor carora le este aplicata. Trimiterea „la beci” se aseamana cu o forma de tortura facuta pentru ca acuzatii sa spuna tot ce vor sa auda procurorii. Or, crezul si speranta noastra este ca Romania a evoluat foarte mult de la momentul in care aceste practici puteau fi definitorii pentru Justitie”, transmite ELENA UDREA.

Citeste si: Instanta Suprema va discuta contestatia ELENEI UDREA fata de ARESTAREA din dosarul GALA BUTE

”Privarea de libertate inaintea unei condamnari nu este fireasca intr-o societate democratica si nu vine nici in spiritul noilor Coduri, care au stabilit ca exista si alte masuri de natura preventiva: controlul judiciar si arestul la domiciliu. Dispunerea oricareia dintre cele doua masuri nu ar impiedica in vreun fel desfasurarea anchetei. Doar setea de imagine si de spectacol face sa se insiste in continuare pe ideea arestului preventiv, care nu ajuta in niciun fel la aflarea cat mai grabnica a adevarului”, se mai arata in mesaj.

Totodata, ELENA UDREA insista asupra faptului ca in DOSARUL ”GALA BUTE” nu exista nicio proba impotriva sa, subliniind inca o data ca, in acest context, nu se justifica mentinerea arestului preventiv.

”Mai mult, in conditiile in care nu exista niciun fel de proba impotriva Elenei Udrea, doar denunturi si declaratii, pastrarea arestului preventiv s-ar constitui intr-o noua nedreptate”, a mai transmis ELENA UDREA prin intermediul echipei de comunicare.

Instanta Suprema judeca joi contestatia ELENEI UDREA fata de prelungirea arestului preventiv in DOSARUL “GALA BUTE”. ICCJ a admis pe 23 martie cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv  pentru fostul ministru.

ELENA UDREA a venit joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca contestatia sa la decizia din 23 martie.

ELENA UDREA a fost arestata preventiv in acest dosar pe data de 25 februarie, fiind acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.

Sursa foto: epochtimes-romania.com