ELENA UDREA: CRIZA IMIGRANTILOR a prins ROMANIA nepregatita

CRIZA IMIGRANTILOR a prins ROMANIA NEPREGATITA, iar autoritatile nu stiu cum sa gestioneze situatia pentru ca nu au inteles consecintele ei, a declarat ELENA UDREA intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Fostul ministru al Turismului scrie ca Romaniei i s-a atribut o peste 6.000 de imigranti, fara sa se tina cont si de posibilitatile tarii.

“Criza imigrantilor a prins Romania nepregatita. Adica autoritatile nu au inteles situatia si nici consecintele ei. Presedintia si Guvernul nu au exprimat niciun punct de vedere, nu au participat la dezbaterile de la nivel european si, ne-am trezit ca avem obligatia sa primim 6300 de imigranti dupa un mecanism decis fara sa fim macar consultati”, a scris ELENA UDREA.

CITESTE SI: BASESCU: NU CRED CA DACA ERAM EU LA COTROCENI, CE SI-AR FI PERMIS SA ALEAGA O COTA DE IMIGRANTI FARA SA MA CONSULTE

Referitor la consiliul JAI, in care se va discuta situatia refugiatilor la nivel european, ELENA UDREA sustine ca odata ce Romania va accepta mecanismul cotelor, chiar daca e vorba de 1.7000 de refugiati, nu-l va mai putea contesta atunci cand numarul imigrantilor va creste. “Problema pe fond, ca tara membra UE cu dreptul macar de a avea puncte de vedere, este daca suntem de acord ca Romania sa gazduiasca imigranti din tari musulmane? Principiul fiind admis, nu te mai poti opune cand vor fi inca vreo cateva sute de mii de distribuit.

CITESTE SI: ORGANIZATIA INTERNATIONALA PENTRU MIGRATIE: IN PRIMA ETAPA, ROMANIA AR TREBUI SA PREIA MAI PUTIN MIGRANTI

Ca oameni, noi ne putem permite sa fim emotionati si sa privim lucrurile din perspectiva umanitara. Decidentii pentru Romania insa, au de aparat interesele unei tari, nu se pot purta ca reprezentantii unui ONG”, a mai scris aceasta pe reteaua de socializare.

Sursa foto: realitatea