Elena Udrea: Degeaba indexezi pensia cu inflatia, daca ai cresteri de preturi. Dai cu o mana, iei cu trei!

Deputatul PDL, Elena Udrea, a criticat, joi, majorarile “pe ascuns” de taxe si impozite stabilite de Guvern cu FMI si a adaugat ca o solutie prin care sapoata fi evitata cresterea de taxe ar fi fost impunerea reducerii CAS-ului.

“Este stupoare in societate. Ma refer la clasa de mijloc sa societatii, sigur si marii intreprinzatori. Oamenii sunt speriati. Toata lumea intreaba ce se va intampla, s-au speriat, iar reactiile din ce in ce mai vehemente, proteste care se duc in strada, arata ca oamenii nu mai au incredere sa mai astepte de la acest guvern sa gaseasca solutii pentru redresarea eocnomica. Este al treilea an de marire de taxe si impozite. 

Ar fi trebuit sa nu ascunda aceste majorari de taxe si impozite. Cei 7 centi la combustibil, taxele si impozitele gasite pe stalpi, piscine, trotuare au incercat sa le ascunda, ar fi trebuit sa gaseasca orice solutie, dar la vedere. Ar fi trebuit sa mearga pe impunerea reducerii CAS-ului. Cresterea salariului minim la 1000 lei, dar cu impunerea reducerii CAS-ului. Trebuia sa existe un angajament ferm ca acest CAS se va reduce in 2014, pentru ca angajatorii isi pun acum problema cum sa pastreze competitivitatea in conditiile in care le cresc costurile cu forta de munca”, a spus Elena Udrea, la B1 TV.

Despre efectele cresterilor de taxe in randul electoratului USL, Elena Udrea considera ca pensionarii si o parte dintre bugetari sunt cei mai multumiti de cresterea veniturilor, insa a atras atentia ca degeaba se indexeaza pensiile, daca se majoreaza preturile.

“Cresterea de pensii va satisface intr-adevar electoratul USL. Electoratul format din pensionari. Incearca sa capitalizeze si pe electoratul bugetarilor prin cresterea de salarii. Degeaba indexezi pensia cu inflatia, daca ai cresteri de preturi care vor depasi aceasta crestere. Creste costul vietii de zi cu zi. Ce s-a dat cu o mana s-a luat cu trei, expresia este valabila la ce a facut acum USL”, a mai spus Udrea.

Foto: B1 TV