UDREA despre acuzatiile din dosarul GALA BUTE: Vreau sa DETONEZ sistemul din interior. LIVE TEXT

ELENA UDREA, presedintele autosuspendat al Partidului Miscarea Populara (PMP) si URMARITA PENAL in dosarul MICROSOFT, a intrat in vizorul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si in dosarul GALA BUTE, dupa ce acestia au solicitat, luni, Camerei Deputatilor aviz de inceperea a URMARIRII PENALE a fostului ministru.

UPDATE 15.02: “Cateva precizari pe care vreau sa le fac. Recunosc ca sunt vinovata ca am dorit ceea ce au dorit milioane de romani la vremea respectiva si anume sa il vada pe campionul mondial LUCIAN BUTE boxand la el acasa. Probabil ca de aceea sunt vinovata, pentru ca l-am adus pe BUTE in ROMANIA”, a inceput UDREA conferinta de presa. 

“Atunci, in Parlament se dadeau declaratii ca Guvernul e incapabil sa-l aduca pe Lucian Bute sa boxeze acasa. Daca e vreo vina ca am vrut ca ministerul pe care l-am condus sa-si  faca promovarea cu cel mai mare campion pe care il avea Romania la acea vreme, am gresit.

A fost o oportunitate pe care am considerat-o ca atare si e treaba unui ministru in functie sa considere daca un lucru e oportun sau nu si raspunde politic si nu penal pentru asta. A fost o oportunitate ca acest minister sa foloseaca fonduri europene pentru a promova imaginea Romaniei.

MDRT a cumparat publicitate in cadrul Galei, ce ati vazut si la concertul Lady Gaga, si la raliul de la Sibiu. Era o uriasa oportunitate ca acest brand turistic platit din bani europeni sa fie vazut de sute de milioane de oameni. Nu am putut organiza noi evenimentul pentru ca nu era legal”, a continuat UDREA.

“Am contractat publicitate in conditiile legii. Desi am avut un contract pe o anumita suma, ministerul a achitat mai putin firmei lui RUDEL OBREJA pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale. Nu inteleg ceea ce vrea sa demonstreze directorul SRI, FLORIAN COLDEA, cu aceste perchezitii dupa patru ani si jumatate distanta. Este o actiune de intimidare, asa cum ma asteptam dupa acuzatiile pe care le-am facut la adresa lui COLDEA. S-au activat si acoperitii din presa care au sarit sa ma acuze si sa spele imaginea generalului Coldea. Nu am incredere ca ancheta pe care COLDEA si-o face singur la SRI va da rezultate”, a continuat UDREA.

“Nu am incredere in cercetarea lucrurilor pe care le-am reclamat, ca ancheta pe care si-o face singur Coldea la SRI va da vreu rezultat, ca in comisia parlamentara unde va fi audiat dl Coldea de dl Ghita, dl Verestoy, ultimul un parlamentar implicat in dosare penale, de alti parlamentari cu probleme.

Nu am incredere ca vor avea curaj sa cerceteze lucrurile pe care eu le-am spus. Am vazut cum toti maii barbati politici ai tarii s-au ascuns pe sub mese. Intrebarea nu e ce am spus, ci de ce am spus acum. Am aflat in aceasta toamna, inainte ca fostul meu sot, Dorin Cocos, sa fie retinut. Daca lor, acestor mari barbati ai Romaniei le este frica, sunteti de acord ca poate sa imi fie si mie frica?

Am facut-o acum, cand sunt sigura ca drumul pe care a pornit generalul Coldea, planul pe care il pune in practica in fiecare moment, e gata de a fi desavarsit, controlul total asupra acestei tari”, a continuat sa “tune” ELENA UDREA.

“Cred ca societatea civila ar trebui sa se intrebe daca e normal ca o putere oculta sa influenteze activitatea institutiilor democratice ale statului roman, daca un om care stie bubele din capul parlamentarilor sa influenteze activitatea parlamentului. Vedem cum dl Grebla, pentru ca nu a actionat cum s-a dorit a fost imediat chemat la DNA. Societatea civila ar trebui sa apere democratia si statul de drept si nu sa ingenuncheze in fata unuia care conduce temporar SRI”, a mai spus deputatul PMP.

“Voi continua sa spun atat timp cat voi poutea pentru ca sunt convinsa ca tactica e sa nu mai pot spune nimic, sa spun lucrurile pe care le stiu. Am cerut avocatilor care au contestat masura dispusa impotriva mea joi sa retraga contestatia. Cred ca doamna procuror Moraru e o persoana de buyna credinta si nu voi contesta masura dispusa impotriva mea de a incepe urmarirea mea si de a nu parasi Bucurestiul.

Ma simt mai in siguranta supravegheata de politie. In acest moment ma simt mai in siguranta supravegheata de politie. Leg clar ceea ce mi se intampla de lucrurile pe care le stiu despre cum functioneaza sistemul. Nu sunt parte a sistemului, l-am cunoscut din interior, cineva trebuie sa spuna din interior ce se intampla ca sa aiba loc o IMPLOZIE si imi asum sa fiu eu cea care detoneaza acest sistem.

Ii rog oamenii curajosi care nu vor sa se intoarca la vremurile cand stateam ascunsi de frica securitatii sa aiba curaj. Indiferent cat am gresit eu nu se justifica sa trecem cu vederea incercarea de a ocupa puterea folosind informatiile pe care il calitate de sef al SRI domnul Coldea le are”, a mai spus UDREA.

 “Nu acuz SRI, un om nu inseamna o institutie, dl Coldea e doar un om, nu o institutie”, a concluzionat Elena UDREA.

ELENA UDREA va sustine o conferinta de presa care va incepe de la ora 15.00 in care isi va prezenta punctul de vedere in acest caz. Declaratiile ELENEI UDREA le puteti urmari, in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CITESTE SI: DNA A SOLICITAT AVIZ pentru URMARIREA PENALA a ELENEI UDREA in dosarul GALA BUTE. UPDATE

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net