Elena Udrea, despre comasarea alegerilor cu referendumul: Decizia amana ruperea USL si momentul la care Ponta va arunca vina asupra PNL

Deputatul PDL, Elena Udrea, a declarat luni ca decizia de organizare a referendumului pentru modificarea Constitutiei odata cu alegerile europarlamentare este o noua pacaleala care amana ruperea USL si momentul la care Victor Ponta sa arunce vina destramarii Uniunii asupra PNL.

“Domnul Ponta proaspat intors din vacanta l-a intors pe Antonescu, care vazandu-si iluzia satisfacuta printr-o intelegere cu Ponta, a acceptat si a renuntat la discursul pe care il vedeam inca din toamna. Domnul Antonescu sustinea temele majore ale dreptei, era impotriva amnistiei si sustinea independenta justitiei. Antonescu accepta propunerea lui Victor Ponta pentru ca si el stia ca sunt sanse mici sa fie candidatul USL. Este o noua pacaleala ca domnul Ponta sa iasa din clinciul in care era. A amanat cu aceasta decizie ruperea USL si momentul la care sa arunce vina destramarii Uniunii asupra PNL”, a declarat Elena Udrea, dupa anuntul facut luni de co-presedintii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta.

Elena Udrea considera ca sunt sanse foarte mici ca modificarea Constitutiei sa fie validata de romani, afirmand ca va aparea o noua disputa in PSD cu privire la candidatul USL la alegerile europarlamentare. 

“Sansele ca modificarea Constitutiei sa fie validata sunt mici de aceea si nevoia de a aproba ca referendumul sa se faca in doua zile. Vom vedea o disputa probabil si in interiorul PSD intre cei care vor confirmarea unui candidat propriu si cei care vor ca momentul ruperii USL sa fie amanat pana dupa alegerile europarlamentare. Domnul Ponta reuseste sa arunce perdele de fum. A iesit cu o declaratie de strangere a randurilor USL, se eschiveaza din nou si reuseste sa fenteze pe toata lumea si sa schimbe atentia si sa mute agenda de discutii”, a mai precizat democrat-liberala.

In opinia lui Udrea, faptul ca PSD si PNL merg pe liste separate la alegerile europarlamentare este un semnal ca USL nu este tocmai atat de intarita pe cat vrea sa para.

“Nu se merge cu liste comune la europarlamentare, deci oricat de puternic s-a vrut semnalul ca USL se intareste, primul semnal e ca alegerile se fac pe liste semnalate. Daca s-ar trece peste referendum si ar fi aprobata modificarea Constitutiei, sa dai functia de presedinte pe urmatorii 10 ani sperand ca nu se mai intampla nimic, PSD s-ar lasa pacalit”, a mai spus Elena Udrea.