Elena Udrea, dupa ce a fost retinuta: Ii poti pune catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului

Elena Udrea, dupa ce a fost retinuta: Ii poti pune catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului

Elena Udrea a fost retinuta pentru 24 de ore, marti seara, de procurorii DNA in dosarul Microsoft. Ea a parasit sediul DNA cu zambetul pe buze, iar inainte sa plece catre arestul Politiei Capitalei, ea a declarat ca i se pot pune catuse Elenei Udrea, dar nu se pot pune catuse adevarului.

Va asteptati la altceva? Ii poti pune catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului”, a declarat la iesirea de la DNA. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului urmeaza sa fie dus la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunerea de arestare preventiva.

Timp de sapte ore, Elena Udrea a studiat dosarul. Alte trei ore, Udrea a dat declaratii. Ordonanta de retinere a fost emisa la ora 21.40.

Elena Udrea va fi dusa in arestul Politiei Capitalei, urmand ca miercuri sa fie prezentata judecatorilor de la instanta suprema cu propunere de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva in dosarul Microsoft. 

Citeste si: ELENA UDREA a fost RETINUTA in dosarul Microsoft

Ordonanta de retinere a fost emisa la ora 21.40, urmand sa expire in 24 de ore.

Avocatul Elenei Udrea Alexandru Chiciu a precizat, pentru Mediafax, ca clienta sa a dat la DNA o declaratie in care a raspuns cu privire la acuzatiile ce i s-au adus de procurori. Declaratiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decat acuzatiile anchetatorilor, a mai precizat Chiciu.

Udrea a fost retinuta de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenta – in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum si pentru spalare de bani, potrivit unui comunicat emis marti seara de DNA.

Citeste si: INCENDIAR SOV DESPRE ELENA UDREA: AMANTA LUI BASESCU! COCOS, UN TARANUS COMBINATOR

Iata comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni:
-trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea);
-trafic de influenta (fapte in legatura cu derularea contractului e-Romania);
-trafic de influenta (fapte in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro);
-spalare de bani.
Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentata, la data de 11 februarie 2015, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”.