ELENA UDREA ii AMENINTA pe liderii PDL: Pot sa ies si sa spun foarte multe lucruri!

ELENA UDREA, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), a lansat joi un ATAC la baioneta impotriva liderilor Partidului Democrat Liberal (PDL). Tirada de acuze virulente a liderului PMP la adresa fostilor sai colegi a avut loc in timpul unui interviu acordat jurnalistilor de la Evenimentul Zilei.

Conform sursei citate, Elena Udrea, incearca sa lamureasca acuzatii publice, conform carora ar fi implicata in dosarul privind retrocedarile ilegale. liderul PMP sustine ca, daca este nevoie, va trece la dezvaluiri si va cere desecretizarea stenogramelor din sedintele de Guvern sau de la partid.

”In primul rand, eu sunt foarte atenta la formulari. Am spus ca am discutat cu colegi din conducerea partidului. Nu am spus cu Presedintele, ori cu Secretarul General al partidului. Dar, nici asa domnul Vasile Blaga nu ar trebui sa se prefaca a nu-si aminti discutiile si comentariile, unele foarte ironice, pe care chiar dansul le facea fata de sustinerea de care se bucura Crinuta Dumitrean (fost presedinte ANRP) in partid”, a declarat Elena Udrea, intr-un interviu pentru EvZ. Cel mai probabil, Udrea se referea la relatia foarte stransa pe care Crinuta Dumitrean o avea cu un greu PDL, Ioan Oltean.

CITESTE SI: ELENA UDREA ACUZA GUVERNUL de TRADARE si anunta o motiune SIMPLA pe Energie 

Udrea nu a uitat nici de  Cristina Traila, fosta sefa de la ANRMAP si ameninta intreg partidul cu dezvaluiri grele.

”Ma mir ca doamna Cristina Traila vorbeste despre pozitia mea fata de ce facea dansa in Guvern. Nu o avantajeaza deloc subiectul. O sa cer desecretizarea luarilor mele de cuvant legate de activitatea Cristinei Traila. I-am cerut insistent demisia din fruntea ANRMAP, atat in Guvern cat si in partid. Nu am fost singura, de altfel.

Cristina Traila a reusit sa pacaleasca Guvernul sa aprobe o Hotarare de Guvern prin care institutia pe care o conducea devenea singura care putea face controale pe modul in care erau folosite fondurile europene. Ceea ce era in contradictie cu regulile UE, care prevedeau ca Autoritatile de Management din ministere si Autoritatea de Audit de la Curtea de Conturi faceau aceste controale. Problema a fost sesizata intr-o sedinta de Guvern dedicata absorbtiei fondurilor europene de catre cei din ministerul pe care il conduceam si, care erau cei mai buni in domeniu. Mi s-a parut suspecta incapatanarea cu care Cristina Traila vroia sa faca aceste controale si doar ea”, a precizat Udrea.

”Veneau primarii sa ma roage sa intervin la doamna Traila ca sa le urce si lor documentatiile pe SEAP, ca asteptau de cateva luni si pierdeau finantarile. In conditiile in care, inainte de geniala idee a Cistinei Traila, o licitatie era anuntata public in 24-48 de ore! Asa am incurcat noi absorbtia fondurilor europene! Pentru ca unii au tinut sa-i faca pe ceilalti sa depinda de ei… ca sa nu reproduc acuzatiile pe care le-am auzit, ca documentatiile erau anuntate in sistem in mod preferential, dupa cum cei interesati beneficiau sau nu de consultanta cabinetului de avocatura la care lucra sotul Cristinei Traila.

CITESTE SI: ELENA UDREA ar putea RENUNTA la sefia PMP! Afla ce a spus despre dosarul ALINEI BICA 

Cum sa atac propriul Guvern? Am spus-o in interiorul Executivului si in partid. Permanent, eu am incercat sa fac lucrurile cat mai corect, dar si cat mai loial fata de echipa din care am facut parte. Spre exemplu, cand am primit in mod legal informari cu suspiciuni fata de activitatea unor colaboratori din cadrul Ministerului, le-am cerut sa plece, chiar daca erau sustinuti pe functii de unii colegi, ori organizatii din partid. Dar nu am iesit sa spun public care au fost motivele demisiilor lor. Dar pot iesi acum, sa spun foarte multe lucruri pe care unii par ca nu si le amintesc ori cred ca eu le-am uitat”, a mai declarat Elena Udrea.

Sursa foto: jurnalul.ro