ELENA UDREA RAMANE in AREST

Cererea ELENEI UDREA prin care solicita inlocuirea ARESTULUI PREVENTIV cu o masura judiciara mai usoara, respectiv AREST  la DOMICILIU sau CONTROL JUDICIAR in dosarul GALA BUTE, se va judeca vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

UPDATE 16.39: Magistratii de la ICCJ au repins cererea prin care ELENA UDREA solicita inlocuirea ARESTULUI PREVENTIV cu o masura judiciara mai usoara, in dosarul “Gala Bute”. Decizia magistratilor nu este definitiva.

UPDATE 13.43: ICCJ a ramas in pronuntare in ceea ce priveste cererea ELENEI UDREA pentru o masura preventiva mai usoara.  Intrebata de jurnalisti la iesirea de la ICCJ daca ii IARTA pe DENUNTATORI, ELENA UDREA a declarat ca DOAR DUMNEZEU o poate face.

UPDATE 13.37: Avocatul ELENEI UDREA, Marius Striblea, a declarat vineri ca in cazul clientei sale nu exista probe concrete, ci doar declaratii, in speta declaratia lui GHEORGHE NASTASIA.

”Procurorul a venit cu o acuzatie bazata pe declaratiile lui Nastasia. In afara de acea declaratie, nu mai exista nimic”, a spus Marius Striblea.

”M-am adresat judecatorului pentru ca la momentul in care s-a prelungit masura arestului preventiv temeiurile s-au schimbat. Toate probele din 23 martie au combatut ancheta Parchetului. De exemplu, raportul SPP arata ca din 6 octombrie nu se pot da detalii”, a mai spus Marius Striblea.

In ceea ce priveste plecarea ELENEI UDREA in strainatate fara a fi insotita de serviciul de paza si protectie, Striblea a declarat: ”Era procedura de urmat atunci cand ministrul pleaca in strainatate si pentru a nu solicita costul serviciului de paza, a renuntat. Cred ca pe 9-10 octombrie a fost plecata in Coreea”.

In ceea ce priveste temeiurile care au stat la baza prelungirii arestului preventiv in cazul fostului ministru, avocatul a precizat ca acestea nu mai exista.

”Am atras atentia instantei ca noua acuzatie nu face obiectul masurii arestului preventiv. Nu mai este pericol public. Ultimele probe combat acuzatiile”, a conchis Marius Striblea.

Cererea a fost inregistrata pe 3 aprilie. In data de 23 martie, instanta suprema a prelungit cu 30 de zile ARESTUL PREVENTIV in cazul ELENEI UDREA. Aceeasi masura a fost luata si in cazul lui Rudel Obreja si Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta in continuare in arest la domiciliu.

CITESTE SI: ELENA UDREA, URMARITA PENAL si pentru SPALARE DE BANI. Avocatul Marius Striblea spune ca noua acuzatie este “bizara” 

In dosarul GALA BUTE, ELENA UDREA a fost acuzata initial de ABUZ in SERVICIU, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene (UE), folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si LUARE de MITA. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de LUARE de MITA dar si pentru SPALARE de BANI.

ELENA UDREA mai este cercetata si in dosarul MICROSOFT, insa ea nu are nicio interdictie in acest dosar.

Sursa foto: realitatea.net