ELENA UDREA: INTERDICTIA referitoare la DECLARATIILE PUBLICE ar trebui sa se aplice si ACUZATORULUI

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

ELENA UDREA a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care afirma ca este de accord cu interzicerea DECLARATIILOR PUBLICE referitoare la o ancheta in desfasurare, propusa joi de procurorul CSM GHEORGHE MUSCALU, dar ca aceasta ar trebui sa se aplice si ACUZATORULUI.

“Ieri, in sedinta CSM, a fost facuta o propunere interesanta. Domnul procuror Gheorghe Muscalu este de parere ca persoana aflata sub control judiciar nu ar trebui sa aiba voie sa comunice public legat de cauza in care este acuzat. Desi ideea a venit ca urmare a situatiei create in cazul meu, declar ca sunt total de acord! Dar, pentru ca scopul de a nu fi afectat actul justitiei sa fie atins, ar trebui ca aceeasi interdictie sa o aiba si acuzatorul”, scrie ELENA UDREA.

Citeste si: CSM: ELENA UDREA, ADRIAN SARBU si KELEMEN HUNOR au afectat INDEPENDENTA JUSTITIEI

“Intr-un dosar penal exista doua parti care trebuie sa aiba tratament egal: acuzarea si apararea. Daca acuzarea se face in mod public, atunci si apararea trebuie sa poata raspunde public. Deci, ar fi corect sa nu mai vedem comunicate oficiale ori documente din dosare date “pe surse” din partea anchetatorilor, care au rolul de a construi perceptia publica de vinovatie a celui acuzat, inainte ca o instanta sa se pronunte. Mai ales ca “perceptia publica” este un argument al acuzarii invocat adeseori in fata judecatorilor”, mai spune deputatul.

Citeste si: ELENA UDREA a plecat de la DNA: Nu merg astazi la PARLAMENT. UPDATE

Magistratul GHEORGHE MUSCALU a solicitat joi introducerea unei noi prevederi prin care sa fie interzisa emiterea de DECLARATII PUBLICE privind o ancheta in desfasurare. Cererea vine dupa ce ELENA UDREA a facut mai multe declaratii in spatiul public privind ancheta care o viza, de la demararea anchetei in cazul sau.