ELENA UDREA ramane in AREST LA DOMICILIU. UPDATE

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

ELENA UDREA a venit vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde magistratii vor verifica masurile preventive dispuse in dosarul “Gala Bute”.

UPDATE 16.34: Magistratii au decis ca ELENA UDREA sa ramana in AREST LA DOMICIU. In schimb, judecatorii au decis sa inlocuiasca arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru GHEORGHE NASTASIA — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale, si Stefan Lungu — fost consilier al ELENEI UDREA.

UPDATE 14.19: ELENA UDREA a declarat dupa ce a plecat de la ICCJ ca vrea sa scrie o CARTE despre cele 72 de zile in care a stat in AREST PREVENTIV, precizand ca orice om ar fi marcat daca ar trai o astfel de experienta.

“M-am gandit ca ar trebui sa scriu o carte despre cele 72 de zile in catuse. Pe toata lumea ar marca sa fie arestat. Nu este vorba de Elena Udrea, nu este vorba de un om politic, este vorba ca oricine poate ajunge acolo si va trai o drama. Statul roman nu poate asigura astazi conditii decente de arest preventiv. Conditiile sunt inumane. De aceea sunt si atat de multe condamnari la CEDO. Stiu ca foarte multi oameni gandesc arestarea preventiva, penitenciarul ca pe o pedeapsa mai mare decat lipsirea de libertate. Stiu ca foarte multi cred ca daca ajungi acolo trebuie sa fii, eventual, schingiuit. Din pacate, aceasta este o mentalitate de Ev Mediu. Pedeapsa este privarea de libertate si nu umilirea cuiva sau imbolnavirea cuiva, pentru ca de acolo, cel mai sigur, iesi un om bolnav”, a spus ELENA UDREA.

Fostul ministru a adaugat ca s-a gandit doar la un eventual sumar pe care l-ar putea avea o astfel de carte.

“Daca ajungi acolo intelegi ca intr-o camera de noua metri patrati nu ai cum sa stai decat fie in picioare, fie intins pe pat, nu exista alta varianta, iar dupa luni de zile de stat in aceste conditii mergi cu greu si sigur te imbolnavesti de afectiuni ale coloanei”, a explicat ELENA UDREA, referitor la conditiile din arest.

Intrebata care ar fi lucrurile urgente care ar trebui schimbate cu privire la arest, ELENA UDREA a raspuns: ”Ar trebui sa se dea regulamentul la legea privind executarea pedepselor.(…) Nu exista un regulament privind ceea ce se intampla in arestul preventiv. Deci probabil, cei care se ocupa de acest lucru ar trebui sa treaca pe acolo ca sa inteleaga importansa acestor acte normative”.

De asemenea, ELENA UDREA a povestit ca de cand a fost plasata in arest la domiciliu nu face altceva decat sa citeasca si sa scrie.

“E mai bine (in arest la domiciliu – n.r.), pentru ca am un dosar de 81 de volume si in arest ma intalneam cu avocatul intr-o cusca, iar actele pe care avea sa mi le comunice le introducea printr-o fanta de un milimetru. Mi-ar fi trebuit, probabil, luni de zile sa ajung sa ajung sa pot studia dosarul in care sunt acuzata. Pe de o parte, este acest avantaj urias de acasa, ca sa te aperi mult mai bine si, pe de alta parte, cred ca este normalitatea in ceea ce priveste cercetarea penala a unei persoane. Normalitatea este ca aceste proceduri sa se intample cu inculpat in stare de libertate”, a spus ELENA UDREA.

Pe de alta parte, fostul ministru a adaugat ca isi doreste sa faca in continuare politica.

“Nu am spus ca de astazi ma apuc sa fac din nou politica, ci ca imi doresc si pe mai departe sa continui sa activez in politica si cred ca este nevoie de oameni care sa isi asume sa schimbe ceea ce este de schimbat in aceasta tara – de la legile care sunt haotice si care generaza abuzuri, la atitudini, pentru ca vedem ca cei care ar trebui sa conduca aceasta tara incearca sa se protejeze”, a conchis ELENA UDREA.

Astfel, magistratii vor stabili daca ELENA UDREA ramane in arest la domiciliu.

Citeste si: ELENA UDREA s-a ales cu un nou DOSAR PENAL

Este prima data cand ELENA UDREA isi paraseste locuinta de cand a fost plasata in arest la domiciliu, ea primind o aprobare de la procurori in acest sens.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, in VIZITA la ELENA UDREA

Intrebata de jurnalisti ce parere are despre condamnarea lui LIVIU DRAGNEA, ea a raspuns: “Am aflat in masina, nu comentez”.

De asemenea ELENA UDREA a declarat ca nu stie nimic despre noul dosar in care ar fi cercetata pentru creditul de trei milioane de euro luat de la BRD pentru un teren.