ELENA UDREA: Nu am NICIO IMPLICARE in dosarul retrocedarilor supraevaluate care il vizeaza pe DORIN COCOS

ELENA UDREA, AREST LA DOMICILIU, CONTROL JUDICIAR, HOTARARE OFICIALA, POLITIE, AVOCAT, MARIUS STRIBLEA, CONDITII

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), ELENA UDREA, a scris sambata pe pagina sa de Facebook ca nu are NICIO IMPLICARE in dosarul retrocedarilor supraevaluate care il vizeaza pe fostul sau sot DORIN COCOS si pe procurorul-sef al DIICOT, ALINA BICA.

Omul de afaceri DORIN COCOS ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in legatura cu despagubirea lui STELIAN GHEORGHE pentru un teren in Capitala, reiese din referatul DNA la dosarul in care este cercetata si procurorul-sef al DIICOT, ALINA BICA, pentru fapte de coruptie.

“Nu stiu nimic despre cazul retrocedarilor supraevaluate in care ar fi implicati Alina Bica si fostul meu sot, Dorin Cocos. Nu am nicio legatura cu acest subiect si niciun fel de implicare in acest caz. Relatia de prietenie pe care o am cu Alina Bica este de notorietate publica, nu am tinut-o niciodata ascunsa si a inceput ca urmare a colaborarii in Guvernul din care amandoua am facut parte. Vazand ca s-a speculat pe ideea nominalizarii sale in comisia de la ANRP fac precizarea ca Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justitiei ca efect al legii”, precizeaza Udrea.

Citeste si: DOSARUL ALINA BICA: DORIN COCOS ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a INTERVENI in favoarea lui GHEORGHE STELIAN

Ea mai sustine ca nu a discutat cu ALINA BICA despre activitatea ei la ANRP nici cand era acolo, nici dupa ce a plecat din respectiva comisie.

“Mai mult, pana la suspendarea activitatii Agentiei nu am stiut macar ca ea este cea care reprezinta Ministerul Justitiei (MJ) in restituirea proprietatilor, nefiind un aspect care sa fie de interes pentru activitatea mea in Guvern. Am apreciat intotdeauna profesionalismul doamnei Alina Bica recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor doua noi Coduri Penale si la mentinerea legalitatii actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regula, din partea MJ”, a mentionat Udrea.

Liderul PMP a mai scris ca sper ca ALINA BICA isi va putea dovedi nevinovatia in fata legii.

Citeste si: ALINA BICA, ARESTATA pentru abuz in serviciu in dosarul despagubirii de la ANRP

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sambata ca ALINA BICA, procuror sef al DIICOT, sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzata de DNA de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Mandate de arestare preventiva au primit si Emil Nutiu, expert evaluator, Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP.

Decizia instantei nu este definitiva, insa executorie.

ALINA BICA s-a predat sambata dimineata la arestul Politiei Capitalei.

Potrivit DNA, ALINA BICA a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, reprezentand Ministerul Justitiei, unde ocupa functia de secretar de stat.

Pe 15 martie 2011, membrii Comisiei au acceptat plata sumei de 377.282.300 lei catre omul de afaceri STELIAN GHEORGHE, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, Sector 2.

DNA sustine ca, prin indeplinirea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu de catre membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a fost produs statului roman un prejudiciu in valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentand supraevaluarea, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Astfel, membrii Comisiei, luand la cunostinta de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat ca expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reala) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemanator situat intr-o zona centrala a Capitalei), sustine DNA.