Elena Udrea: PMP l-ar sustine pe Crin Antonescu la alegerile prezidentiale

Deputatul PMP, Elena Udrea, a declarat, marti, ca presedintele PNL, Crin Antonescu,  “poate fi o varianta de sustinere” privind candidatul dreptei la prezidentiale, declaratie facuta in contextul in care PDL si PNL vor incepe, miercuri, negocierile pentru unificarea dreptei anti-PSD.

“Macar ca aceste discutii sa se incheie cu o concluzie, sa avem o constructie in aceasta vara. Eu cred ca e mai important sa depasim orice nemultumire, orice lucru care ne desparte pe cei care suntem impreuna acum, decat sa ramanem intepeniti in supararile din trecut”, a declarat Elena Udrea, la Realitatea Tv.

Citeste si: PDL va discuta miercuri cu PNL despre unificarea dreptei

Aceasta a precizat ca este important ca partidele de pe dreapta sa fie “impreuna impotriva PSD”, adaugand ca “nu se poate un proiect pe dreapta, de succes la toamna, fara electoratul lui Traian Basescu”.

Intrebata daca PMP s-ar lepada de Traian Basescu, pentru a creste sansele de succes ale dreptei unite, Elena Udrea a raspuns: “Daca asta e punctul slab al Miscarii Populare in mintea unora, pe langa faptul ca este o logica absolut stramba, se poate lua act, dar nu putem sa fim parte din asa ceva”.

Citeste si: STOLOJAN: Daca partidele de dreapta nu coopereaza, ajungem ca in 2000, bucurosi sa-l votam pe Iliescu

“Nu cred ca acest electorat trebuie sa fie exclus. Este un compromis de nefacut, pentru ca nu vorbim de un om, ci despre un electorat puternic care trebuie adus la vot”, a mai afirmat deputatul PMP.

De asemenea, intrebata daca si Crin Antonescu ar fi o varianta de sustinut de dreapta pentru prezidentiale, Elena Udrea a raspuns: “Poate fi o varianta de sustinere. Si dl Iohannis poate fi un candidat de sustinut, daca va avea in spate sustinerea tuturor candidatilor de centru-dreapta”.

Anterior, tot marti, Elena Udrea scrisese pe contul sau de Facebook ca partidele de centru-dreapta nu se vor uni pana la alegerile din toamna din cauza ca exista resentimente intre liderii politici.

In luna februarie 2013, Elena Udrea spunea despre Crin Antonescu ca “incepe sa nu mai conteze” si ca “nu va candida in 2014”, partidul urmand sa-i retraga candidatura, daca nu va mai fi la guvernare. Aproape un an mai tarziu, in luna ianuarie 2014, Udrea spunea ca l-ar vota pe Antoenscu intr-o eventuala confruntare la alegerile prezidentiale cu presedintele PSD Victor Ponta.

De asemenea, Udrea a mai spus despre Crin Antonescu ca este “pacaliciul lui Victor Ponta” si ca “nu a fost ales niciodata nimic”.