ELENA UDREA: PMP propune un PACT pentru STATUL de DREPT

PMP propune un “PACT pentru STATUL de DREPT”, a anuntat, joi presedintele PMP, ELENA UDREA, aratand ca Miscarea Populara asteapta propuneri din partea celor care sustin INDEPENDENTA JUSTITIEI si statul de drept.

ELENA UDREA a prezentat acest PACT la o dezbatere a Miscarii Populare intitulata “Democratia si statul de drept”, la care a fost prezent si presedintele TRAIAN BASESCU. Ea a citit PACTUL prin care Partidul Miscarea Populara (PMP) se angajeaza ca in toate actiunile sale viitoare legate de functionarea statului de drept si de INDEPENDENTA JUSTITIEI sa respecte unele principii si valori cum ar fi garantarea functionarii corecte a tuturor institutiilor justitiei, respectarea unor criterii clare de profesionalism, INDEPENDENTA POLITICA si transparenta in numirea tuturor decidentilor din sistemul de justitie romanesc, dar si “respectarea sentintelor judecatoresti si ducerea lor la indeplinire printr-un angajament ferm impotriva sustinerii LEGILOR AMNISTIEI si GRATIERII pentru persoanele care au comis acte de CORUPTIE sau VIOLENTE”.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: DRAGNEA ma ajuta sa castig ALEGERILE si pe urma preia sefia PSD pana la Congres

De asemenea, PMP se angajeaza sa sustina separarea clara a puterilor in stat – astfel incat Parlamentul sa fie singura institutie capabila sa legifereze, “respectarea termenelor de intrare in vigoare a legilor”, dar si o noua lege a sanatatii si reorganizarea administrativa a tarii si continuarea procesului de descentralizare a deciziei alocarii fondurilor catre administratiile locale.

“Acesta este pactul pe care PMP si-l asuma, defineste crezul nostru si credem ca toti cei care vor sa aiba si dupa noiembrie un stat de drept si independenta justitiei sa vina alaturi de noi sa sustina acest pact”.

ELENA UDREA a precizat dupa manifestarea organizata de MISCAREA POPULARA, ca presedintele TRAIAN BASESCU i-a scris pe un biletel ca acest pact trebuie sa fie in dezbatere. “Vedeti, eu spun de obicei ce scrie in biletele. In acesta, presedintele mi-a spus ca acest pact trebuie sa fie in dezbatere si sa-l lansam noi dar sa dam posibilitatea tuturor celor care vor sa continue la conceperea lui si la definirea acelor valori si principii care trebuie aparate sa vina sa o faca propunand si alte puncte in pactul pe care MISCAREA POPULARA si l-a asumat”, a explicat ELENA UDREA.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU si-a lansat noul partid si candidatura la PREZIDENTIALE. UPDATE 

Reprezentantii PMP au propus acest PACT “ingrijorati de faptul ca procesul de consolidare a statului de drept si de reforma institutionala nu este incheiat si este reversibil” si “cunoscand piedicile constante puse in calea functionarii corecte a justitiei si faptul ca s-a creat o inegalitate in fata legii intre parlamentari si simpli cetateni”.

Sursa foto: realitatea.net