ELENA UDREA RAMANE IN AREST PREVENTIV

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au hotarat ca ELENA UDREA sa ramana in AREST PREVENTIV si in timpul procesului din cadrul DOSARULUI GALA BUTE. DECIZIA nu este DEFINITIVA si va putea fi atacata cu apel.

Magistratii Curtii Supreme au luat in discutie, miercuri, primul termen in DOSARUL GALA BUTE dupa ce cauza a fost trimisa in judecata. Tot ieri, ICCJ a AMANAT pentru astazi DECIZIA in cazul verificarii legalitatii arestului preventiv in cazul fostului ministru ELENA UDREA si al celorlalti inculpati din DOSARUL “GALA BUTE”.

Procurorii au dezvaluit faptul ca ELENA UDREA ar fi achizitionat in anul 2012 o geanta al carei pret se situa intre 50.000 si 100.000 de dolari.

”Din mesajele de posta electronica si din declaratiile inculpatilor rezulta ca in luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achizitionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geanta Hermes Birkin Crocodile, al carei pret variaza potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com intre 50.000 si 100.000 USD. Plata pretului s-a realizat in numerar, in conditiile in care provenienta sumei nu poate fi identificata in extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

In documentul DNA apare si numele fostului premier Emil Boc.

”Mesajul mail trimis de martorul Cosmin Dragomir lui Breazu Tudor la data de 29.02.2012 cu continutul: «Asa cum am discutat ieri, iti trimit situatia platilor catre mine. BUTE – total de plata 11.251 euro – adica 9.073 euro +TVA. CONGRES BOC – total de plata 5.239 euro – adica 4.225 euro+TVA Total de incasat: 16.490 euro»”, se mai arata in rechizitoriu.

Totodata, fostul ministru este anchetat de catre DNA intr-un nou dosar penal, iar de aceasta data, procurorii anticoruptie verifica posibila finantare ilegala a campaniilor electorale ale PDL, prin intermediul deputatului. Procurorii suspecteaza ca in conturile democrat-liberalilor au ajuns sume din mita oferita de diversi oameni de afaceri in dosarul ”Gala Bute”. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca acest dosar a fost disjuns din cel referitor la organizarea Galei Bute, trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce ancheta a fost finalizata. In dosarul Gala Bute insa, Elena Udrea e acuzata de procurori ca ar fi coordonat un sistem prin care apropiatii sai au primit bani de la mai multe firme pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul Turismului.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea a transmis ca, odata cu aceasta trimitere in judecata, fostul ministru ar trebui sa fie cercetat in libertate.

”Odata cu trimiterea in instanta a dosarului, faza de urmarire penala s-a incheiat si arestul preventiv nu mai este necesar, pentru ca, evident, Elena Udrea nu mai poate influenta ancheta penala sau probele deja adunate de procurori. De aceea, o decizie fireasca ar fi eliberarea sa la sfarsitul acestei saptamani, cand expira mandatul de arest preventiv. Acum ca dosarul este trimis in instanta, toata lumea se va putea convinge de faptul ca sustinerile Elenei Udrea si ale avocatilor sai au fost reale si nu exista probe impotriva fostului ministru”, a transmis echipa de comunicare a fostului ministru.

In curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net