ELENA UDREA, reactie DURA dupa votul in cazul DAN SOVA

ELENA UDREA a reactionat DUR printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook dupa ce Senatul a decis ca DAN SOVA nu poate fi arestat preventiv pentru ca nu a fost intrunit un numar de voturi favorabile egal cu jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor.

Potrivit ELENEI UDREA, in cazul sau a fost o situatie similara, dar Camera Deputatilor a incuviintat cererea de arestare preventiva. Astfel, ELENA UDREA acuza Parlamentul de utilizarea dublei masuri in cele doua cazuri.

Citeste si: DAN SOVA A FOST SALVAT DE COLEGII SENATORI. UPDATE

“Socant! Senatul a decis ca Dan Sova nu poate fi arestat preventiv pentru ca nu s-au indeplinit conditiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumatate plus unu din numarul senatorilor pentru incuviintarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 cati era nevoie pentru o majoritate calificata. Reamintim faptul ca Elena Udrea este in arest in dosarul «Gala Bute» desi Camera Deputatilor a facut acelasi lucru ca in cazul lui Dan Sova: au fost doar 170 de voturi in favoarea arestarii din necesarul de 199 pentru o majoritate calificata invocata acum. Avocatii au invocat atunci aceasta situatie, dar s-a trecut foarte usor pentru ca era vorba de «dusmanul poporului». Sunt doua variante: fie lui Sova i se aplica acelasi tratament ca si Elenei Udrea, fie am asistat la un urias abuz al conducatorilor Camerei Deputatilor, in frunte cu Valeriu Zgonea, si a celor din Justitie in cazul fostului ministru al Dezvoltarii. In oricare dintre situatii, avem de-a face cu o mizerie politica”, se spune in mesajul transmis de echipa de comunicare a ELENEI UDREA.

Citeste si: ELENA UDREA ataca DUR procurorii DNA dupa ce acestia i-au facut scapati pe turnatorii PESCARIU si FLORICA

Mesajul este insotit si de un post-scriptum: “Pentru cei care argumenteaza ca regulamentul Camerei Deputatilor si cel al Senatului difera, le reamintim ca legea bate regulamentul”.