ELENA UDREA reactioneaza pe Facebook la ACUZATIILE de SPALARE DE BANI

ELENA UDREA neaga, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ACUZATIILE de SPALARE DE BANI din DOSARUL MICROSOFT, precizand ca “avem de-a face doar cu o juxtapunere stupida a unor elemente invocate in dosar”.

Potrivit ELENEI UDREA, documentul lansat in spatiul public care sta la baza speculatiilor ca ea ar fi comis «spalare de bani» dupa inceperea anchetei procurorilor anticoruptie “este rezultatul unei cereri DNA catre Oficiul National de Combatere a Spalarii Banilor care a venit intre momentul in care s-a dispus prima arestare si momentul apelului”.

ELENA UDREA mai afirma ca tranzactia invocata este absolut legala. “Elena Udrea a imprumutat propria firma, lucru perfect legal si usual”, se arata in mesaj.

De asemenea, in text se precizeaza ca “nu este vorba de 487.000 de euro, ci de lei”.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Nu am EMOTII ca voi ajunge in AREST

“Judecatorii din dosarul Microsoft nu au retinut aceasta acuzatie ca fiind reala, dispunandu-se arestul la domiciliu. Practic, acuzatia s-a dovedit neintemeiata si ICCJ a respins-o”, mai scrie ELENA UDREA.

Ea mai arata ca nu exista nicio legatura intre presupusul offshore al lui Pescariu si vreo tranzactie catre ELENA UDREA. “Cu atat mai putin aceasta. Avem de-a face doar cu o juxtapunere stupida a unor elemente invocate in dosar”, scrie ELENA UDREA.

Procurorii sustin ca ELENA UDREA ar fi incercat sa spele bani prin intermediul firmei care administraza mosia de la Nana. Potrivit anchetatorilor, ELENA UDREA a scos din conturile personale aproape 500.000 de euro, pe care apoi i-a depus in contul firmei Agro Green Nana. Totul s-a intamplat in luna februarie 2015, cand ELENA UDREA se afla sub control judiciar in dosarul Microsoft.

“Actul provenind de la Oficiul National de Combatere a Spalarii Banilor reprezinta o sesizare, datata 13 februarie 2015. Continutul faptelor sesizate – ridicarea de bani din contul propriu si transfer de bani in contul Agro Green Nana SRL, in luna februarie 2015. Suma presupus a fi spalata, aproximativ 487.000 EURO”, se arata in referatul de arestare a ELENEI UDREA, citat de romaniatv.net.

Anchetatorii sustin ca au indicii ca acei bani ar fi provenit de la DINU PESCARIU, care a scris intr-un denunt ca a infiintat un offshore special pentru a ii livra banii fostului ministru.

Citeste si: ELENA UDREA nu va mai ajunge la CONTROLUL GINECOLOGIC

“Dinu Pescariu a depus un inscris in ceea ce priveste infiintarea unei societati, Streampoint Management, cu un capital de 100 USD, prin care urma sa se deruleze remiterea in transe a unor sume de bani”, se mai arata in referatul DNA.

Potrivit referatului DNA din dosarul Microsoft, ELENA UDREA si fostul ei sot, omul de afaceri DORIN COCOS, au disimulat mita pe care au primit-o pentru atribuirea contractului de licente IT, prin instrainarea si cumpararea mai multor imobile. Astfel ei ar fi incercat sa ascunda banii obtinuti ilegal.

“S-a stabilit ca, in perioada 2009 – 2013, Cocos Dorin si Udrea Elena Gabriela au instrainat si respectiv au achizitionat mai multe imobile, existand indicii in sensul ca acestea au constituit una dintre modalitatile de disimulare a provenientei sumelor de bani si a circuitului financiar. In concluzie, prin operatiuni de vanzare-cumparare de bunuri imobile sau, acordarea unor imprumuturi catre SC Clamari Trading Impex SRL, respectiv prin novarea creditului de 3.297.000 euro de la BRD, Udrea Elena Gabriela a efectuat operatiuni specifice infractiunii de spalare a banilor”, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in referatul cu propunerea de arestare a ELENEI UDREA.

In plus, din actul de partaj incheiat intre Cocos si Udrea in 10 iunie 2013 rezulta ca, la momentul acestei tranzactii, a fost declarata drept datorii comune suma de 540.045 ce urma sa fie platita catre firma Calamari Trading Impex SRL si creditul de 500.000 de euro, contractat de la Dinu Pescariu, scadent in anul 2021, mai noteaza procurorii DNA.

“Ambele credite au fost preluate de inculpatul Cocos Dorin. Cuantumul sumei imprumutata de la Pescariu Dinu Mihail, declarat la partaj se contrazice cu chitantele identificate la perchezitia domiciliara in biroul lui Pescariu Dinu Mihail si care atesta in fals ca anterior partajului, respectiv pana la data de 10 iunie 2013, s-ar fi restituit suma de 100.000 de euro”, sustin anchetatorii.

O mare parte din imobilele obtinute in perioada 2009 – 2013 si din sumele de bani aflate in conturi au ajuns in posesia ELENEI UDREA, mai rezulta din actul de partaj. La acestea se adauga si o suma de doua milioane de euro.

“Din discutiile dintre Cocos Dorin si Pescariu Dinu Mihail, rezulta ca inculpatul Cocos Dorin i-a solicitat acestuia semnarea chitantelor antedatate desi realiza caracterul fraudulos al acestora, Udrea Elena Gabriela avand cunostinta de demersurile efectuate de Cocos Dorin de a disimula foloasele necuvenite primite”, noteaza procurorii, in legatura cu modul in care cei doi soti au incercat sa ascunda mita primita in urma semnarii contractului Microsoft.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro