ELENA UDREA s-a prezentat la sediul DNA. Fostul ministru a RECUZAT procurorul de CAZ insa solicitarea a fost RESPINSA. UPDATE

Fostul ministru ELENA UDREA s-a prezentat, vineri, la sediul Directiei Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul in care Parlamentul a incuviintat inceperea URMARIRII PENALE si RETINEREA acesteia, nu insa si ARESTAREA PREVENTIVA.

UPDATE 12.10: Solicitarea de RECUZARE facuta de ELENA UDREA la adresa procurorului MIHAELA MORARU a fost RESPINSA! “Ma asteptam la aceasta decizie. Voi reveni la DNA pentru a da declaratii chiar daca, in continuare, nu am incredere in corectitudinea si impartialitatea procurorului de caz. A fost dreptul meu sa fac aceasta recuzare. Toate chestiile pe care le-am sesizat in legatura cu anumite lucruri pe care le-a facut doamna procuror in decursul timpului sunt reale. Eu acum ma lupt cu un intreg sistem dar poate va veni vremea cand si un simplu om va fi ascultat si crezut. Iau in calcul toate variantele. Sa fiu arestat si plimbata prin fata presei incatusata, sau sa se ia alta masura judiciara mai blanda, si a treia varianta, cea mai putin probabila sa nu se ia nici o masura in cazul meu”, a declarat UDREA intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv.

UPDATE 10.33: ELENA UDREA a recuzat procurorul de caz din acest dosar, oficialul instrumentand si DOSARUL MICROSOFT. Este vorba de MIHAELA MORARU pe care fostul ministru o acuza ca ar fi actionat cu rea credinta si cu o conduita necorespunzatoare, informeaza postul Realitatea Tv. ELENA UDREA a plecat de la DNA urmand a reveni in jurul orei 14.00.

ELENA UDREA a ajuns la DNA pentru a fi audiata in noul dosar in care este acuzata de LUARE de MITA in forma continuata, TRAFIC de INFLUENTA in forma continuata, instigare la ABUZ in SERVICIU cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, SPALARE de BANI in forma continuata, FALS in DECLARATII de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 — 2012).

CITESTE SI: UDREA MERGE VINERI LA DNA: DACA DAU MANDAT DE RETINERE, ESTE MAI MULT DE IMAGINE PENTRU PROCURORI

“Daca aş fi fost chemata inainte de tot circul cu cererea de arestare, spuneam atunci. Nu am promis dezvaluri, am spus ca ce am de spus o sa spun”, a declarat ELENA UDREA jurnalistilor inainte de intrarea in sediul DNA.

In ceea ce priveste retinerea si incatusarea, deputata a sustinut ca ”sunt ilegale”. ”Nu stiu, se mai practica aceste catuse? Sunt ilegale, sa stiti (…) scrie in lege. Este ilegal sa pui catuse. (…) Doar daca am de gand sa fug, sa ma bat cu procurorii sau politia … poate atunci”, a sustinut ELENA UDREA.

CITESTE SI: DNA A PRIMIT DOCUMENTELE OFICIALE REFERITOARE LA URMARIREA PENALA SI RETINEREA ELENEI UDREA

Sursa foto: jurnalul