UDREA poate fi URMARITA PENAL, RETINUTA, dar nu si ARESTATA. Cand va fi citata la DNA. UPDATE

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa discute, miercuri, cererile procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care o vizeaza pe ELENA UDREA privind ridicarea imunitatii pentru URMARIRE PENALA, RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA, iar votul asupra rapoartelor Comisiei Juridice in acest caz va fi secret cu bile, a decis Biroul Permanent.

UPDATE 20:11: Directia Nationala Anticoruptie (DNA) va stabili data la care va fi citata ELENA UDREA dupa primirea documentelor oficiale privind hotarârile Camerei Deputatilor privind incuviintarea urmaririi penale si a retinerii si respingerea cererii de arestare preventiva a fostului ministru al Dezvoltarii.

Potrivit prevederilor legale, documentele vor urma acelasi traseu ca in cazul cererii DNA de a fi sesizata Camera Deputatilor, respectiv prin Ministerul Justitiei si Parchetul General, iar apoi DNA va stabili data la care va fi citata ELENA UDREA.

UPDATE 18.20 Parlamentarii din cadrul Plenului Camerei Deputatilor au avizat pozitiv INCEPEREA URMARIRII PENALE, A RETINERII dar NU SI A ARESTARII PREVENTIVE! Pentru RETINERE au fost 123 de voturi PENTRU, fiind necesare 122, dar pentru ARESTARE au fost 119 voturi PENTRU si 142 IMPOTRIVA.

UPDATE 17.25: Inca nu s-a solutionat problema numararii voturilor de la CEREREA DE RETINERE. Comisia de numarare decide in ce fel se numara, intrucat au fost mai multe bile bagate in urna alba. Potrivit unor surse, in urna neagra erau 119 bile negre, insa in urna alba erau 125 de bile albe. Teoretic, se iau in consdirare bilele albe din urna alba. Drept pentru care, daca se tine cont si in acest caz tot de “alb”, cererea este incuviintata. Daca se tine cont de “negru”, este respinsa.

UPDATE 17.05 Se RENUMERA VOTURILE in CAZUL ELENEI UDREA. Erau necesare 122 de voturi pentru RETINEREA ACESTEIA, cu 3 mai multe decat a fost votata propunerea.

Renumararea voturilor s-a facut deoarece mai multi oameni au pus patru bile intr-o singura urna. 

UPDATE 17.00 DEPUTATII AU VOTAT IMPOTRIVA RETINERII ELENEI UDREA. Au fost 119 voturi PENTRU RETINERE si 142 de voturi IMPOTRIVA. Urmeaza votul pentru ARESTAREA PREVENTIVA.

UPDATE 16.25 Se voteaza cererile de retinere si de arestare preventiva, in paralele, in patru urne. Exista cate o urna alba si una neagra pentru fiecare cerere (amintim procedura – bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra inseamna vot “pentru”, bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba inseamna vot “contra”). In sala sunt la aceasta ora mult mai putini deputati decat la votul precedent.

UPDATE 16.00 Deputatii au votat PENTRU URMARIREA PENALA a ELENEI UDREA. Din cei 325 de deputati prezenti, 305 de voturi au fost exprimate, din care 193 au fost PENTRU, 106 au fost IMPOTRIVA, iar 6 au fost abtineri. Urmeaza acum votul pentru RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a fostului ministru. 

UPDATE 15.15 S-a inceput votul pe cererea de URMARIRE PENALA a ELENEI UDREA. Sunt circa 300 de deputati prezenti. 

UPDATE 14.40 S-a constituit COMISIA DE NUMARARE A VOTURILOR. S-a inceput votul pe legile din lista de vot final, ulterior se vor vota cererile.

UPDATE 14.00 ELENA UDREA: Trebuie sa fiu TRIMISA IN BECI pentru ca atunci cand am iesit NU AM TACUT

“Miercuri, de la ora 13:00, incepe dezbaterea cererilor ministrului Justitiei privind inceperea urmaririi penale in cazul doamnei deputat ELENA UDREA si apoi cererea procurorului general privind RETINEREA si ARESTAREA ELENEI UDREA”, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, NICULAE MIRCOVICI, la finalul Biroului Permanent. MIRCOVICI a adaugat ca va fi vot secret cu bile pe raportul privind inceperea urmaririi penale si apoi un apel cu doua voturi pentru retinere si pentru arestare.

CITESTE SI: DOSAR GALA BUTE: ELENA UDREA RAMANE SUB CONTROL JUDICIAR

Vinerea trecuta, cererea DNA privind RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a deputatului ELENA UDREA nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata in Comisia Juridica. Deputatii juristi au aprobat doar cererea DNA privind incuviintarea inceperii URMARIRII PENALE a ELENEI UDREA. Cererile au legatura cu noi fapte, a comunicat saptamana trecuta DNA.

Sursa foto: realitatea