Elena Udrea s-a suspendat din functia de presedinte al PMP

Elena Udrea a anuntat ca se suspenda din functia de presedinte al partidului PMP. Amintim ca Elena Udrea a plecat de la DNA direct la sediul PMP. Ea a ajuns la sediul PMP dupa ora 16.00, iar potrivit unor surse politice, la sediul PMP s-au reunit si alti lideri ai partidului. Ca o ironie, PMP implineste astazi un an de zile de la infiintare.

Elena Udrea este urmarita penal in Dosarul Microsoft si a fost pusa de procurorii DNA sub control judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 29.01.2015 pana la data de 29.03.2015. Udrea este acuzata de spalare de bani si fals in declaratii de avere si nu are voie sa paraseasca municipiul Bucuresti, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului.

Elena Udrea este acuzata de procurorii DNA ca a dobandit si folosit bunuri despre care stia ca provin din infractiuni. Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii i-au adus la cunostinta Elenei Udrea ca este urmarita penal si i-au prezentat acuzatiile.

Citeste si: ELENA UDREA, SUB CONTROL JUDICIAR

Potrivit unor documente ale procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Elena Udrea, fost ministru, in prezent deputat, era obligata sa isi declare averea, insa aceasta nu a notat, in declaratiile de avere din 2010, imprumuturile acordate de fostul sau sot, Dorin Cocos, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, in conditiile in care Udrea declara incasarea de dividende de la aceasta societate.

“Avand in vedere obligatia legala de a-si declara averea, faptul ca, in perioada 2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achizitionarea mai multor bunuri imobile a caror valoare depaseste veniturile obtinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactica se prezuma ca aceasta a utilizat veniturile din alte surse – imprumuturi, dividende, asumandu-si raspunderea pentru provenienta acestora”, se arata in documentele citate.

Potrivit Legii 656/2001, dobandirea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni, constituie infractiunea de spalare a banilor.