Elena UDREA se vede deja in turul doi al alegerilor prezidentiale. Ghici cu cine?

Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, ca va ajunge in turul doi al prezidentialelor pentru a se confrunta cu Victor Ponta, iar optiunea politica va fi similara anului 2.000, mentionand ca in campanie va avea loc o lupta politica similara cu cea de la europarlamentarele din acest an.

Liderul PMP si-a exprimat convingerea, la Adevarul Live, ca simpatizantii PDL vor prefera sa o voteze pe ea, in defavoarea lui Klaus Iohannis, pe care nu-l cunosc.

“Nu a avut niciun partid atat succes cat a avut PDL impreuna cu Traian Basescu. Deci sa intorci partidul din linia pe care o impui ca si sef al partidului impotriva presedintelui mi s-a parut total gresit, deci plecarea mea de acolo nu are legatura cu oamenii din partid, care multi dintre ei sunt convinsa ca prefera sa ma sustina pe mine, cea pe care o cunosc, cu care au fost alaturi in toate aceste momente, decat pe Klaus Iohannis, pe care nu-l cunosc, nu stiu cine este, decat ca a fost primarul, sau este primarul Sibiului, nu stiu daca sa aiba incredere in omul acesta. Ce se intampla daca a doua zi dupa ce ar deveni presedinte domnul Iohannis ar reface parteneriatul cu Victor Ponta prim-ministru?”, a spus Udrea.

Citeste si: Cristi Preda cere demiterea Elenei Udrea: Am stabilit un candidat, pe Diaconescu

Ea a precizat ca electoratul liberal se imparte in doua tabere: nostalgicii USL, care i se vor alatura lui Calin Popescu Tariceanu, fragmentand voturile lui Klaus Iohannis, si cei “care nu sunt uselisti”.

“Cei care sunt de centru-dreapta sunt convinsa ca vor gasi argumentele sa voteze cu mine si nu cu Victor Ponta, macar pentru faptul ca, teoretic, chiar daca am avut conflicte legate de oameni, de persoane, chiar daca fiecare dintre noi consideram ca noi am avut dreptate (…) nu am avut conflicte legate de valorile pe care ar trebui sa le sustinem”, a explicat Udrea.

Liderul PMP a mentionat ca nu are o problema sa recunoasca in fata electoratului pe care il vizeaza anumite greseli pe care le-ar fi comis dea lungul timpului. Udrea a sustinut ca toti candidatii la prezidentiale care se recomanda din zona de centru-dreapta vizeaza electoratul lui Traian Basescu, care ar ajunge la un scor de circa 15%, invocand in mod “duplicitar” teme precum independenta justitiei si statul de drept.

Citeste si: ELENA UDREA, atac DUR la adresa lui CRISTIAN DIACONESCU

De asemenea, ea a sustinut ca actualii candidati anuntati pentru cursa prezidentiala nu afiseaza o dorinta explicita de a se “lupta” cu Victor Ponta. “Eu ii provoc atat pe domnul Victor Ponta, cat si pe domnul Klaus Iohannis la o dezbatere publica unde doresc dansii, cand doresc dansii, sa spunem fiecare electoratului, cetatenilor, ce am facut fiecare cand am ocupat o functie publica, pentru ca in urma mea au ramas mii de proiecte concrete”, a afirmat Udrea.

Ea a sustinut ca intrarea sa in cursa prezidentiala ar ajuta, de fapt, dreapta politica “pentru ca pana acum competitia era destul de putin vizibila, stearsa”. “Avem niste candidati care nu au dorinta sa se lupte, nu-i vezi iesind in fata electoratului si vorbind despre proiectele lor, contrargumentand, criticandu-l pe Victor Ponta. Ca sa mobilizezi electoratul trebuie sa vii cu energia necesara in fata lui, sa vii cu discursul necesar, dar mai ales trebuie sa fii prezent (…) Este evident ca era nevoie de o schimbare de ritm in aceasta campanie”, a spus Udrea.

Liderul PMP a afirmat ca intrarea sa in competitia pentru alegeri “il va obliga” pe Victor Ponta sa raspunda “unor atacuri vizibile”, mentionand ca strategia de campanie va fi similara celei de la europarlamentare.

“La fel cum a fost si la europarlamentare, unde au existat doi adversari, doi competitori. Pe de o parte era Victor Ponta, pe de alta parte eram noi, cei de la Miscarea Populara, cu Elena Udrea si cu Traian Basescu. Deci cred ca din acest punct de vedere, am ajuta dreapta”, a mai apreciat Udrea.

In plus, ea a mentionat ca premierul Victor Ponta il va “aduce oricum pe Traian Basescu in Campania electorala”. “il aducea oricum, Victor Ponta se lupta numai cu Traian Basescu, asta si pentru ca adversarii erau foarte slabi, acum trebuie sa se lupte si cu Elena Udrea, sau in primul rand cu Elena Udrea. Or, ati mai vazut lupta asta, nu e prima data cand o vedeti, stiti cum va fi. Va fi fara limite, fara rezerve”, a mai declarat liderul PMP.

Totodata, ea a precizat ca in turul doi “oamenii nu mai au de ales intre ce si-ar dori si ce exista”. “Au de ales intre doi candidati care au ajuns acolo si se va intampla, ati vazut, am avut o experienta, in 2.000 cred, cand oamenii au iesit sa voteze indiferent daca si-ar fi dorit un alt candidat in turul doi. Dar se va intampla ca vor veni fie pentru ce reprezinta Victor Ponta, fie pentru ce reprezinta candidatul dreptei, Elena Udrea. Atunci va fi mult mai simplu, in turul doi, pentru ca electoratul nu are ca in turul unu, mai multe optiuni”, a explicat liderul PMP.

In anul 2.000, la alegerile prezidentiale alegatorii au avut de ales in al doilea tur de scrutin intre Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor.