Elena Udrea: Serviciile secrete sunt implicate in campania electorala. Mi s-a cerut sa ma retrag

Candidatul PMP la Presedintie, Elena Udrea, a declarat, miercuri seara, ca serviciile secrete ar fi implicate in campania electorala  a unor candidati, facand referire la Victor Ponta si Teodor Melescanu. Intr-o conferinta de presa organizata la sediul PMP, Elena Udrea a mentionat ca i s-a cerut sa se retraga din cursa prezidentiala ca urmare a faptului ca fostul ei sot, Dorin Cocos, a fost acuzat si retinut in dosarul Microsoft, insa a precizat ca nu se va retrage din cursa si va duce lupta pana la capat.

“Mi se cere sa renunt la candidatura, sunt acuzata fara probe in cazul EADS. Sunt solicitari de a ma retrage in favoarea unor candidati, de dreapta, nu de stanga. Sunt persoane de toate felurile, persoane din partid care in ultimele 48 de ore formuleaza solicitarea din ce in ce mai vocal. Sunt multi care mi-au cerut in mod direct, dar nu o sa le dau numele in acest moment”, a spus Elena Udrea.

Intrebata daca vreun candidat la Presedintie i-a cerut sa renunte la candidatura, Udrea a raspuns: “mie, candidatii nu mi-au cerut in mod direct. Nu”.

Citeste si: ELENA UDREA si ION TIRIAC implicati in dosarul EADS? – presa germana

“Despre imprumutul facut in 2010 de fostul meu sot, din punctul meu de vedere este un imprumut pe care legea m-a obligat sa il pun in declaratia mea de avere. In dosar se vorbeste de o alta “Elena”. Eu nu am fost ministru al Administratiei si Internelor, sa-l intrebati pe domnul Blaga daca eu am avut vreo implicare. Voi identifica sursa articolului nesemnat de pe internet”, a adaugat candidatul PMP la Presedintie.

Intrebata daca dezvaluirile la adresa sa ii afecteaza campania, Udrea a raspuns “Categoric da” si a completat “Sunt acuzata fara probe”.

Despre implicarea serviciilor secrete in campania electorala a unor candidati, Elena Udrea a afirmat ca a vazut o schema facuta de un jurnalist care nu-i este prieten, din care reiese ca unele informatii aparute pe site-uri in Germania cu privire la implicarea sa in contractul EADS face parte de fapt dintr-o schema facuta de oameni ai serviciilor secrete.

CITESTE SI: ELENA UDREA: Nu am nicio legatura cu afacerea MICROSOFT

“Aceasta batalie este dusa de candidatii care se vor confrunta in turul doi, dar uitandu-ma la lucruri care se petrec in ultimele zile, la concluziile pe care le trag oameni care de regula sunt cunoscatorii cred ca in favoarea celor doi candidati au intrat si reprezentanti ai serviciilor secrete. O spun cu toata responsabilitatea. Am vazut astazi o schema facuta de un jurnalist care nu-mi este prieten, care ma critica, un jurnalist care nici macar nu voteaza cu mine, care arata ca informatia aparuta pe site-uri in Germania potrivit careia as fi implicata in dosarul EADS este de pe o schema cunoscuta, facuta de oameni ai serviciilor secrete. De aceea nu m-a mirat cand am vazut ca atacul a  fost preluat la televiziunile lui Ghita si la Antena 3.  Le-au preluat si au facut mari subiecte de dezbatere. Sunt si alte speculatii legate de implicarea serviciilor secrete in campania electorala, insa doar pentru cele expuse am argumente. Celor care se asteapta sa ma retrag, le spun ca nu ma retrag din competitie. Nu stau in genunchi in fata nimanui. Cer electoratului sa vina sa voteze”, a explicat Udrea.

“Un alt argument este faptul ca in aceasta competitie avem doi candidati care cunosc unul despre celalalt secrete importante; VP fost ofiter acoperit si domnul Melescanu care cunoaste acest secret. Am spus ca presedintele trebuie ales de poporul roman. Plecarea lui TB de la Cotroceni lasa un vid de putere. Nu exista niciun alt candidat care sa fie la fel de puternic precum este Traian Basescu. Sunt candidati, slabi, marionete, care ascund secrete si ii fac vulnerabili in fata celor care le cunosc aceste secrete, fie candidati slabi precum Klaus Iohannis, care a intrat in competitie fara sa-si rezolva problema cu ANI. Primii doi candidati sunt candidati marionete. Eu sunt un om liber.

Restul lucrurilor le voi spune dupa alegeri. Meciul se joaca pana in ultimul moment. In acest moment sunt pe locul trei, nu este usor, dar nici imposibil, trebuie sa mergem pana la capat”, a completat candidatul PMP in cursa prezidentiala.