ELENA UDREA si IOANA BASESCU, LA DNA. REACTIA DEPUTATULUI

ELENA BASESCU si IOANA BASESCU s-au prezentat miercuri la sediul DNA, fiind anuntate de procurori ca le-a fost prelungita cu 60 de zile masura controlului judiciar in dosarul privind campania prezidentiala din 2009, informeaza Agerpres.

‘Ma astept sa fiu trimisa in judecata. Este un dosar facut sa fie trimis in campanie in judecata, unu – ca sa ma intimideze pe mine si sa ma retrag eventual din politica si doi – sa il afecteze pe Traian Basescu, fiind un dosar din campania din 2009’, a spus Elena Udrea la iesire din sediul DNA.
In acest dosar, Elena Udrea este acuzata de spalare de bani si instigare la luare de mita, iar Ioana Basescu de instigare la abuz in serviciu daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul si instigare la spalare de bani.

De asemenea, mai sunt cercetati Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, Ioan Silviu Wagner si Giovanni Mario Francesco. Potrivit DNA, in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni si care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.

‘Pe baza probelor respective a rezultat ca Elena Udrea i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, secretarul general al Ministerului Turismului, precum si pe Victor Tarhon, presedintele Consiliului Judetean Tulcea (institutie care primea finantare si de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), sa ceara reprezentantilor unor societati comerciale care aveau contracte cu cele doua institutii sa achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate in cadrul campaniei electorale. Plata s-a realizat in baza unor contracte fictive, iar legatura dintre persoanele care obtineau fondurile infractionale si prestatorii de servicii a fost realizata de catre Udrea Elena Gabriela’, sustine DNA.

Conform DNA, Udrea coordona persoanele care au actionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel incat banii obtinuti pe cale nelegala sa ajunga la societatile care prestau servicii legate de campanie.

Sursa foto: jurnalul