ELENA UDREA solicita sprijinul electoratului PNL si PDL in turul I al alegerilor prezidentiale

Elena Udrea, candidatul PMP la Presedintie, a afirmat duminica, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca electoratul PNL si PDL ar trebui sa o sustina pentru a ajunge in turul doi, unde este convinsa ca l-ar ‘bate’ pe Victor Ponta.

“Categoric, da (ar cere sprijinul PNL n.r.). Daca intr-adevar cei de la PNL vor sa invinga PSD si vor sa-l invinga pe Victor Ponta, ar trebui sa sprijine candidatul care chiar il poate invinge. Klaus Iohannis nu poate si stiu si ei lucrul acesta. Cred ca electoratul PNL, al PDL, ar trebui sa ma sustina. Astazi sunt candidatul care vine de pe locul trei si tinde sa intre in turul doi si de aceea speranta mea este ca tot electoratul de opozitie, care nu vrea PSD la Cotroceni, la guvernare in teritoriu, va veni alaturi de mine si ma va sprijini sa-l infrunt pe Victor Ponta in turul doi”, a raspuns Elena Udrea unei intrebari in conferinta de presa.

CITESTE SI: RASTURNARE DE SITUATIE! Udrea ii da o LOVITURA SOC lui Traian Basescu

De asemenea, liderul PMP a adaugat ca daca va castiga alegerile, va schimba premierul si a explicat ca acest lucru este posibil intrucat viitorul presedinte va fi foarte puternic, venind ‘pe o sustinere populara care-i va permite sa schimbe si Guvernul si Parlamentul, daca va vrea, daca nu, va fi un presedinte de paie, care nu va dori sa faca acest lucru si se va multumi sa stea la Cotroceni si sa priveasca peluza’.

‘Eu l-as schimba pe Victor Ponta schimband majoritatea din Parlament, iar majoritatea se schimba prin vointa liderilor politici. Nu exista un lider politic care sa nu vina alaturi de un presedinte puternic, stiind ca urmeaza alegeri parlamentare, iar presedintele este ales pe 5 ani (…). Pe de alta parte, un presedinte puternic va cere un referendum, iar eu asta voi face, pentru dizolvarea Parlamentului. Cel care va veni presedinte, va putea face ceea ce multi oameni politici nu ar putea face in acest moment sau nu au avut curajul sa faca, dar, venind pe un vot popular, cu o clasa politica subreda, in ceea ce priveste caracterele politicienilor, va asigur ca un presedinte puternic schimba tot intr-o luna de zile’, a afirmat Elena Udrea.

Ea a evidentiat ca isi doreste un Parlament cu doar 300 de alesi, iar actualul Legislativ este ‘un scut pentru corupti’. Ea a punctat faptul ca isi doreste un Parlament cu doar 300 de alesi, actualul Legislativ fiind un scut pentru corupti. “Avem nevoie de un presedinte care sa reseteze jocul politic si sa dea un spirit nou societatii. Este nevoie de un presedinte energic, capabil sa determine schimbarea de atitudine la nivelul societatii (…) si in acelasi timp, capabil sa schimbe clasa politica”, a spus liderul PMP.

CITESTE SI: Elena Udrea: PMP nu e construit pentru mine, eu ma chinui sa construiesc partidul. Basistii care nu ma sustin, nu sunt basisti adevarati 

Elena Udrea si-a prezentat succint programul de campanie, subliniind faptul ca Romania trebuie sa se reindustrializeze, dupa ce ‘guvernarile rosii au distrus industria romaneasca, fiind privatizata prost sau in mod interesat si a ajuns la fier vechi’, ea mentionand ca propune si nationalizarea intreprinderilor. ‘Eu propun, si imi asum acest termen, nationalizarea intreprinderilor, a fabricilor, a obiectivelor economice care au fost privatizate prost, a acelora pe care cei care le-au privatizat nu si-au indeplinit obligatiile contractuale si care au fost inchise sau ruinate, asa cum se intampla in toata tara. Propunerea mea este sa nationalizam aceste obiective economice, sa le aducem inapoi la stat si sa facem cu ele ceea ce avem nevoie’, a mai afirmat Udrea in conferinta de presa.

Elena Udrea mai are programata duminica, la Timisoara, o intalnire la Centrul Regional de Afaceri cu un grup de sustinatori.

Sursa foto: realitatea.net