ELENA UDREA, noi DEZVALURI

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

Deputatul ELENA UDREA a declarat sambata seara, la postul B1 TV, ca tot ce se intampla zilele acestea reprezinta o STRATEGIE care are ca tinta REDUCEREA SA LA TACERE.

”Cred ca ar trebui sa impart subiectul tuturor dezbaterilor cu Coldea. Lucrurile pe care le-am spus despre el cred ca sunt la fel de importante. Traim un moment important pentru Romania. Cred ca dezbaterea ar trebui sa fie cum se exercita puterea in aceasta tara in acest moment”, a spus ELENA UDREA.

”Zece ani am fost un om care a fost in tabara celor care s-au luptat ca justitia sa fie puternica. Acuzatiile pe care le-am lansat nu au fost la adresa institutiilor. Au fost legate de oameni. Ceea ce spun eu nu e un atac impotriva vreunei institutii. Sunt lucruri care cred ca tin de o dezbatere privind democratia din Romania”, a continuat ELENA UDREA.

”Justitia trebuie sa ancheteze daca exista o suspiciune sau vreau acuzatia in spatiul public. ELENA UDREA, eu, trebuie sa dau raspunsuri la acuzatiile care mi se aduc. Dar de la aceasta normalitate pe care nu numai ca o recunosc, o sustin, la ceea ce se intampla in ultimele luni, un atac crescendo cu tinta ELENA UDREA. Eu am fost tina dosarului Microsoft, fara ca eu sa fiu mentionata in acel dosar. E o STRATEGIE care are ca tinta REDUCEREA LA TACERE a ELENEI UDREA”, a explicat deputatul.

ELENA UDREA a mai declarat ca fotografiile in care apare la Paris impreuna cu ALINA BICA au fost folosite in campania electorala impotriva sa.

”In tot timpul campaniei eu am spus lucrurile acestea despre Coldea. Undeva in toamna cand punand lucrurile cap la cap am inteles ca este o strategie de continuare a exercitarii puterii la varf, de a continua controlul puterii pe care il detine. Intr-o tara in care aproape orcine poate sa fie acuzat, cel care decide cand si cine este acuzat, cel care poate sa aresteze pe cineva atunci cand doreste e cel care are puterea totala. Am inteles ce se intampla la inceputul campaniei electorale”, a spus ELENA UDREA.

”Am iesit in doua conferinte de presa si am incercat sa spun ca serviciile se implica in campanie. Maior mi-a spus de existenta fotografiilor cu ALINA BICA la Paris inainte ca ele sa fie facute publice. Ele au aparut joia dinaintea votului. Pe toate analizele sociologice care au urmat s-a vazut ca au contat in minus in campania mea electorala. Poate daca as fi spus atunci ce spun acum altfel s-ar fi intamplat lucrurile. Mi-am dat seama ca batalia aceasta de care am spus ca Ghita mi-o descrisese in vara, ca domnul Coldea are profunde resentimente fata de mine”, a explicat deputatul, precizand ca GEORGE MAIOR aflase despre fotografii de la FLORIAN COLDEA.

Pe de alta parte, ELENA UDREA a spus ca nu crede ca SRI a fost implicat, si crede ca GEORGE MAIOR nici nu stia ce s-a intamplat la Paris, adaugand ca, in opinia sa, ”a fost o operatiune clandestina, facuta in privat”.

Citeste si: Un apropiat al ELENEI UDREA, RETINUT in DOSARUL GALA BUTE. UPDATE

Intrebata in ce context i-a spus Maior despre aceste fotografii, ELENA UDREA a raspuns: ”Mi-a spus intamplator, cred ca pur si simplu aflase ca exista acele fotografii si mi-a spus de ele”.

ELENA UDREA a facut o paralela intre scandalul fotografiilor de la Paris in care ea apare alaturi de fostul sef al DIICOT cu cel al brandului de tara al Romaniei, cand se spunea ca logo-ul cu frunza era un plagiat dupa cel al unei firme de transport.

“Mi-am adus aminte ce s-a intamplat cu celebra frunza a Romaniei. Cand eu trebuia sa anunt la Shanghai noul brand, apropiatii mei mi-au spus ca cei de la Antena 3 au gasit un site care foloseste acelasi brand. Pagina aceea care era site-ul unei firme de transport era o singura pagina, care a disparut dupa 30 de zile. Tactica a fost aceeasi si acum. Nu stiu cine e in spatele operatiunii. O sa ma consult cu avocatii. Cine mi-a folosit numele si prenumele, iar eu pot sa ma plang DIICOT-ului pentru furt de identitate”, a spus ELENA UDREA.

ELENA UDREA a mai afirmat ca, atunci cand si-a dat seama ce se intampla, a inceput sa scrie ”despre cum se intamplau lucrurile, cine ce mi-a spus”, prima fiind datata 4 noiembrie, la ora 24.00. ELENA UDREA a mentionat ca are notite pe 50 de pagini.

”Inclusiv domnului Coldea i-am spus ca am inceput sa scriu tot. Mi-am dorit sa le scriu pentru ca era evident ce se va intampla. Am vrut sa se stie, in ideea ca daca nu apucam sa spun, lucrurile acestea sa ajunga la urechile oamenilor si sa se dezbata. Multe lucruri pe care le-am scris aici le-am trecut in denuntul formulat. Foarte multi astazi nu spun nimic desi ei stiu ca eu am dreptate. Nu spun pentru ca nu au curaj sau pentru ca sunt implicati in campanie”, a precizat ELENA UDREA.

ELENA UDREA a mai spus ca nu acuza de nimic serviciile, ci persoanele din cadrul acestora care sunt implicate in campanie.

”Lucrurile pe care le afirm le stiu din discutiile purtate sau de la alte persoane. Nu vreau sa fac speculatii. Ce cred eu este una. Nu ma lupt cu adversari politici, nu ma lupt cu serviciile implicate in campanie pentru ca nu serviciile s-au implicat, ma lupt cu persoane implicate in campanie”, a afirmat ELENA UDREA.

”Eu nu as vrea sa decredibilizez ceea ce spun, sunt multe alte lucruri pe care le cred dar nu le afirm. Spun doar ceea ce pot sustine, indicand macar martori”, a explicat ELENA UDREA.

”Dupa ce am facut acuzatiile au venit cereri de arestare preventiva pe banda. In decurs de doua ore s-au emis trei cereri de arestare preventiva. una din cereri e pe baza unui denunt facut de o persoana care a facut denunturi impotriva mai multor persoane, si anume domnul Pescariu, care sta liber. Din principiu ar trebui tratate denunturile in mod egal”, a aratat deputatul.

”Cand ma uit si vad declaratii care s-au tranformat in denunturi prin care se cere arestarea mea sunt facuta dupa jumatatea lui decembrie”, continua ELENA UDREA.

”Unul din aceste denunturi e facut de Gabriel Marin care spune ca a dat mita lui Dorin Cocos pentru ca banii ar fi ajuns si la mine. Pe omul acesta nici nu il cunosc. E o nebunie”, a explicat ea.

”Denuntul apare in 19 ianuarie, e extrem de complicat ceea ce spune si cu toate acestea, in baza denuntului pe care procurorii il aveau de joi, nu s-a cerut atunci arestarea mea. La patru zile, dupa ce am dat declaratiile impotriva lui Coldea, s-a cerut arestarea mea. Cu toate ca doua dintre acuzatii se aflau deja la DNA”, a mai spus deputatul.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Orice fel de opozitie in cazul ELENA UDREA inseamna o mie de PASI INAPOI in reforma

”Daca denuntul domnului Marin pe care nu il cunosc duce la arestarea mea, de ce denuntul meu la adresa domnlui Coldea nu duce la nimic?”, s-a intrebat ELENA UDREA.

”Eu nu spun sa nu fiu arestata, dar sa se dea trei solicitari de arestare e ceva clar ca ceva s-a intamplat dupa denuntul meu”, a spus ELENA UDREA.

”Ce vor ei de fapt? Sa imi inchida gura in conditiile in care toti ministrii cercetati in dosarul Microsoft sunt liberi, Voiculescu, Seres, Chiuariu au fost cercetati in libertate si eu trebuie sa fiu arestata”, a mai spus ELENA UDREA.

”Nu exista persoana din anturajul meu care sa nu fie intrebata daca stie ceva de mine. toata aceasta presiune din jurul meu are o singura explicatie, incercarea de a fi redusa la tacere”, a subliniat ELENA UDREA.

ELENA UDREA a mai afirmat ca are cunostinte printre JUDECATORI si PROCURORI care i-au spus ca iau DECIZII ca urmare a PRESIUNILOR facute asupra lor.

“Lumea m-a intrebat de ce asa de tarziu. Am avut teama mea sa spun aceste lucruri public. Am spus-o cand mi-am dat seama ca drumul este clar fara intoarcere si ca ce ma asteptam sa se intample se intampla matematic. Mereu am fost dintre cei care au criticat clasa politica si am criticat Parlamentul si am laudat SRI-ul si DNA-ul. Dar acum este exercitarea puterii la vedere”, a declarat ELENA UDREA.

”Eu sunt avocat si am prieteni procurori, judecatori, care imi spun ca iau decizii ca urmare a presiunii facute asupra lor. Eu nu spun ca sunt eu nevinovata. Dar asta e o alta poveste. Nu spun ca dosarele mele sunt politice, nu spun ca ma urmareste Iohannis sau Ponta. Eu vorbesc de oameni care au ajuns sa aiba toata puterea”, a adaugat ELENA UDREA.

”Cata vreme eu stiu un secret si pot sa va si arestez, daca dau un telefon si va spun la emisiune sa nu pomeniti numele meu, ce faceti, ma mai pomeniti? Sunt oameni care au copii, au cariere si se gandesc ce rost are eroismul acesta, la ce foloseste?”, a aratat fostul ministru.

ELENA UDREA a mai afirmat ca jurnalistul Oreste Teodorescu i-a adus un dosar insotit de un BILETEL GALBEN despre ce se intampla in trustul Intact. Suma de “10.000” inscrisa pe bilet a fost tradusa de ELENA UDREA drept “solicitarea financiara a 10.000 de euro”.

”Am vrut sa spun, sunt multi oameni pe care ii vad la televizor care nu au caderea morala sa ma judece. Am un document. Domnul Oreste m-a jignit, m-a facut in toate felurile cum ca as minti. Domnul Oreste mi-a lasat acest document, contine si un biletel, exact asa l-am primit. Este iarasi un biletel galben”, a spus ELENA UDREA.

”Scrie asa: Profesorul 2, anexe justificative, 10.000. Domnul Oreste mi-a adus un dosar despre niste fapte din trustul Intact. Profesorul este Dan Voiculescu. Mi-a adus documente despre ce se intampla in trustul Intact, despre niste jurnalisti cu bani ce ieseau de acolo si asa mai departe. Si asta a fost prima parte”, a mai spus deputatul.

”Dupa ce mi-a dat documentul a venit cu aceasta solicitare catre mine. Mi-a adus documente legate de o doamna senator apropiata de trustul Intact, despre firma Crescent. Schema financiara despre cum Voiculescu a luat terenurile ICA. Oreste mi-a adus aceste documente cu solicitarea financiara. Eu presupun ca erau 10.000 euro. Pentru ca nu i-am dat lucuruile acestea a inceput sa ma injure peste tot la televizor. Si mai am patru martori la birou care stiu cum au decurs discutiile telefonice cu Oreste care insista sa ii dau un raspuns”, a explicat ELENA UDREA, care a prezentat in emisiune documentele si biletelul primit. 

Intrebata despre tacerea lui TRAIAN BASESCU, ELENA UDREA a aspuns: “In niciun caz nu raspund in numele presedintelui Traian Basescu. Daca va dori vreodata sa raspunda, va raspunde”.

ELENA UDREA a mai spus ca nu stie care este legatura dintre retinerea lui TUDOR BREAZU si dosarul Gala Bute. Am auzit si eu venind spre emisiune. Toate suspiciunile trebuie lamurite. Nu stiu sa spun acum mai mult despre aceasta situatie. Nu stiu ce sa va spun despre acest caz, despre legatura cu Gala Bute”, a spus ELENA UDREA.

ELENA UDREA a vorbit si despre Gala Bute. “Se porneste de la premisa ca aceasta gala nu trebuia organizata in Romania, iar pentru asta se incearca demonstrarea vinovatiei. Acuzatia este ca eu mi-am facut imagine cu aceasta gala. Totul s-a facut sub presiune. Apoi, asa arestam orice ministru care taie o panglica”, a spus ELENA UDREA.

De asemenea, ea s-a referit si la dosarul Microsoft. “Am fost pusa sub control judiciar pentru ca n-as fi pus in declaratia de avere un imprumut dat de fostul sot propriei firme. Procurorii spun ca eu trebuia sa presupun ca o parte din bani proveneau din fapte ilegale. Desi exista persoane care au luat bani din acest dosar, acum vor sa ma aresteze pe mine pentru ca fostul sot imi spunea mie”, a spus ELENA UDREA.

ELENA UDREA a mai declarat ca este dispusa “sa dea poseta inapoi” daca se va constata ca e a fost cumparata cu bani obtinuti fraudulos. “Recunosc, hainele mi le-a luat fostul sot. El este un om de afaceri, asa l-am gasit. Are afaceri de 20 de ani. Nu trebuia sa ma mir ca are bani sa imi cumpere o poseta. Daca banii vin din dosarul Microsoft dau poseta inapoi. De aici si pana la a cere arestarea preventiva a unei foste sotii e cale lunga”, a mai declarant ELENA UDREA.

ELENA UDREA a spus si de cand il cunoaste pe SEBASTIAN GHITA. “Pe domnul Ghita il stiam de la PDL Prahova. Ulterior a devenit apropiatul lui Ponta. In ultimii zece ani am avut intalniri private cu domnul Ponta, nu multe, dar au fost, si nu cu relevanta celei despre care am vorbit”, a spus ELENA UDREA referindu-se la intalnirea in care i-a cerut sa fie de acord cu numirea LAUREI CODRUTA KOVESI la DNA.

In ceea ce priveste votul deputatilor referitor la incuviintarea arestarii sale, ELENA UDREA a spus ca decizia acestora depide de constiinta lor. “Miza nu este Elena Udrea, ci ce se intampla cu Romania. Depinde de constiinta celor care sunt pusi sa analizeze, daca au curaj sa recunoasca situatia mea generata de lupta mea cu generalul Coldea este una exceptionala, nemaiintalnita. Nu exista oameni de buna credinta care sa spuna ca in perioada in care am fost persoana publica am pretins ceva in folos personal. Nu exista asa ceva. Sa nu inteleagă cineva ca vine Udrea si se prezinta Alba-ca-Zapada. Fara sa spun ca eu sunt Alba-ca-Zăpada politicii, spun ca sunt un om de buna-credinta care vrea sa schimbe lucrurile. Acuzatia ca ELENA UDREA se apara la televizor este nedreapta din moment ce sunt acuzata la televizor”, a mai spus ELENA UDREA.

Sursa foto: gandul.info