ELENA UDREA, trimisa in JUDECATA in DOSARUL “GALA BUTE”. REACTIA fostului ministru. UPDATE

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

ELENA UDREA a fost trimisa in JUDECATA in DOSARUL ”GALA BUTE”, dupa ce procurorii au finalizat cercetarile in aceasta cauza atat in privinta sa, cat si in cazul celorlati inculpate.

UPDATE 16.44: ELENA UDREA a reactionat dupa ce dosarul in care este arestata preventiv a fost trimis in judecata. Fostul ministru afirma ca odata cu trimiterea in judecata a DOSARULUI “GALA BUTE”, faza de urmarire penala s-a terminat, astfel incat nu mai este nevoie de masura preventiva.

Udrea sustine faptul ca nu ar mai putea sa influenteze ancheta penala sau probele deja adunate, așa ca nu este niciun motiv pentru care masura arestului preventiv sa nu fie inlocuita cu o alta masura mai blanda.

“Dosarul «Gala Bute» a fost trimis in instanta. Nu mai exista niciun motiv ca Elena Udrea sa ramana in arest!!! La ultima cerere de prelungire a arestarii preventive, procurorii au solicitat inca 30 de zile invocand nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiza şi de a mai audia cativa martori. Odata cu trimiterea in instanta a dosarului, faza de urmarire penala s-a incheiat şi arestul preventiv nu mai este necesar, pentru ca, evident, Elena Udrea nu mai poate influenta ancheta penala sau probele deja adunate de procurori. De aceea, o decizie fireasca ar fi eliberarea sa la sfarşitul acestei saptamani, cand expira mandatul de arest preventiv.Acum ca dosarul este trimis in instanta, toata lumea se va putea convinge de faptul ca sustinerile Elenei Udrea şi ale avocatilor sai au fost reale şi nu exista probe impotriva fostului ministru”, este mesajul postat de echipa de comunicare a ELENEI UDREA pe pagina acesteia de Facebook.

UPDATE 16.02: In acelasi dosar au fost deferiti justitiei fostul ministru al Economiei ION ARITON, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box RUDEL OBREJA, TUDOR BREAZU, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, STEFAN LUNGU (fost consilier al Elenei Udrea), GHEORGHE NASTASIA (fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului), ANA MARIA TOPOLICEANU, fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei societati comerciale.

Fostul ministru va fi JUDECAT in stare de arest in acest caz.

Citeste si: ELENA UDREA, un nou MESAJ din AREST: Imi cer SCUZE pentru ca am crezut in JUSTITIA infaptuita cu IMPLICAREA SRI

Dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost inregistrat, urmand ca apoi sa fie stabilit un termen.

ELENA UDREA se afla in arest preveniv din data de 25 februarie. Pe 16 aprilie, magistratii ICCJ au respins contestatia depusa de aparatorii fostului ministru fata de decizia instantei din 10 aprilie, prin care i s-a respins o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar.

Citeste si: UDREA ACUZA JUSTITIA: DOSARELE vin cu FUNDA la INSTANTA si tot asa se INTORC fara a fi DESCHISE

In DOSARUL “GALA BUTE”, ELENA UDREA a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita si spalare de bani.