ELENA UDREA va putea merge luni in fata PARLAMENTULUI. UPDATE

ELENA UDREA,  fostul ministru care se afla in AREST la DOMICILIU in dosarul MICROSFOT, va afla sambata daca I se va permite sa se prezinte, luni in fata PARLAMENTULUI la votul privind incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE in dosarul GALA BUTE. Solicitarea deputatului va fi judecata azi de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

UPDATE 11.10: ELENA UDREA poate merge luni in PARLAMENT. Instanta Suprema a admis solicitarea facuta de avocatii fostului ministru, magistratii hotarand ca ca poate sa paraseasca domiciliul intre orele 15.00 si 19.00. “Magistratii au decis ca pot merge luni in fata colegilor de la CAMERA DEPUTATILOR pentru a-mi sustine punctul de vedere in fata colegilor”, a declarat deputatul la iesirea din sediul ICCJ.

UPDATE 10.40: INSTANTA SUPREMA  a ramas in pronuntare in cazul solicitarii facuta de ELENA UDREA.

UPDATE 9.40: ELENA UDREA a ajuns la sediul Instantei Supreme. Deputatul a declarat jurnalistilor ca spera ca judecatorii sa-i permita sa participe la sedinta din Camera Deputatilor de luni, unde se va da votul in privinta votul incuviintarii URMARIRII PENALE si ARESTARII PREVENTIVE in GALA BUTE.

ELENA UDREA a facut o serie de precizari despre aceasta situatie pe pagina sa personala de Facebook. “Precizez, pentru ca vad ca se face confuzie. Nu am contestat masura ARESTARII la DOMICILIU. Avocatii au solicitat judecatorului de drepturi si libertati de la ICCJ sa imi permita sa merg luni la Parlament. Iar cererea se va judeca maine, inteleg”, a scris, vineri, pe reteaua de socializare ELENA UDREA.

CITESTE SI: ELENA UDREA a plecat de la DNA: Nu merg astazi la PARLAMENT. UPDATE 

Deputatii din Comisia Juridica au avizat, miercuri, o noua cerere DNA de incuviintare pentru inceperea URMARIRII PENALE  si ARESTARII PREVENTIVE pe numele ELENEI UDREA, implicata in dosarul GALA BUTE.

In cazul avizului pentru inceperea URMARIRII PENALE  s-au inregistrat 23 de voturi pentru si 2 impotriva. Pentru cererea privind incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE, 16 deputati au votat pentru, 3 s-au abtinut, 4 au votat impotriva si au fost si doua voturi anulate. Rapoartele comisiei sunt orientative, iar o decizie in acest sens va fi luata, luni, incepand cu ora 16.00, in plenul Parlamentului.

CITESTE SI: ELENA UDREA A FOST ELIBERATA SI PLASATA SUB CONTROL JUDICIAR 

Sursa foto: adevarul.ro