ELENA UDREA: Vom propune in Parlament o lege privind reintoarcerea la votul in DOUA TURURI pentru ALESII LOCALI

Partidul Miscarea Populara va propune un proiect de lege privind “reintoarcerea” la votul in DOUA TURURI de scrutin pentru ALESII LOCALI intrucat votul actual a dus la “baronizarea excesiva” a tarii, a declarst, sambata, la Baile Tusnad, liderul PMP, ELENA UDREA.

“Consideram ca votul, asa cum se da el astazi, a dus la o baronizare excesiva a tarii. Ca urmare, credem ca intoarcerea la votul in doua tururi de scrutin pentru alesii locali va fi o modalitate prin care presedintii de CJ, cei pe care ii vedem astazi sub lupa Justitiei, vor fi mai dependenti de electorat, puterea lor va fi cenzurata mai bine de electorat si vor fi mai putin dependenti de parghile partidelor politice care ii promoveaza”, a declarat Udrea, dupa sedinta Colegiului National, de la Baile Tusnad.

Citeste si: ELENA UDREA: PMP sustine formarea unui GUVERN DE UNIUNE NATIONALA

Ea a explicat ca presedintii de consilii judetene si primarii alesi intr-un singur tur de scrutin sunt sustinuti mai degraba de partidul politic care ii promoveaza decat de cetatenii care le acorda votul si, din acest motiv, au mai putina legitimitate.

ELENA UDREA a mai spus ca partidul pe care il conduce “va insista”, in urmatoarea sesiune parlamentara, cu legea privind votul prin corespondenta si va depune, de asemenea, Legea Sanatatii, “asa cum a fost ea elaborata de catre Comisia Prezidentiala si asa cum a fost sustinuta de catre PMP”.

Citeste si: ELENA UDREA: PMP ii va adresa o INVITATIE FORMALA presedintelui TRAIAN BASESCU de a se alatura proiectului nostru

Consiliul National intrunit la Baile Tusnad a stabilit si data congresului PMP, participantii votand in unanimitate ca acesta sa se desfatoare in 21 martie 2015.