ELENA UDREA vrea sa rescrie CODUL PENAL. Deputatul revine cu o propunere CONTROVERSATA

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului ELENA UDREA revine cu o propunere controversata. Deputatul ELENA UDREA vrea ca infractiunea ABUZ in SERVICIU sa fie scoasa din Codul Penal.

ELENA UDREA s-a prezentat luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) cu dorinta de a scapa de CONTROLUL JUDICIAR, relateaza postul B1 Tv. Deputatul nu intelege de ce patru dintre inculpatii in DOSARUL GALA BUTE, denumiti si denuntatori, nu au mai parte de nicio masura preventiva. „Argumentul reprezentantei DNA a fost ca, in situatia lor, daca ni s-ar ridica si noua CONTROLUL JUDICIAR, ar exista riscul afectarii probelor”, a spus ELENA UDREA.

CITESTE SI: ELENA UDREA: INFRACTIUNEA DE ABUZ IN SERVICIU AR TREBUI SCOASA DIN CODUL PENAL

In ceea ce priveste si eliminarea ABUZULUI in SERVICIU din Codul Penal, ELENA UDREA sustine ca „daca n-al fi aprofundat anumit lucruri ca fapta de ABUZ in SERVICIU, nu as fi avut de unde sa stiu ca nu e reglementata nicaieri in Europa. Am studiat situatia pentru ca am si eu un interes”.

„E vorba despre zecile de mii de primari, consilieri, functionari publici, persoane din mediul privat care se pot face vinovate de ABUZ in SERVICIU pentru ca isi fac atributiile in mod defectuos. Nu exista nicaieri in Europa reglementata aceasta chestiune, aceasta fapta de ABUZ in SERVICIU. Cine greseste sa fie sanctionat administrativ, de serviciu, la locul de munca. Daca se cauzeaza o paguba, e pus sa recupereze prejudiciul”, a conchis ELENA UDREA.

SURSA FOTO: gandul