Elenii au lansat o campanie turistica cu sloganul: “Grecia, cea mai bogata tara din lume”

Grecia a lansat o noua campanie de promovare a turismului, sub numele “Grecia, cea mai bogata tara din lume”, cu referire insa la cultura si istoria tarii, intrucat nivelul de trai al grecilor a scazut simtitor in ultimii ani, marcati de recesiune dura si criza supraindatorarii statului.

Grecia a devenit in ultimii ani una dintre cele mai sarace state din UE, dar vrea sa revigoreze turismul si economia afirmand exact contrariul, chiar daca este vorba doar de mostenirea culturala si istoria tarii, adevaratele bogatii ale tarii, potrivit portalului GreekReporter, preluat de Mediafax.

Noua campanie, prezentata de ministrul Turismului, Olga Kefaloyianni, s-ar putea sa nu fie foarte apreciata de grecii impinsi sub pragul saraciei de masurile de austeritate impuse de guvern la cererea creditorilor internationali. Campania turistica include patru mesaje video care vor fi difuzate in etape pe intenet. Scopul ei e de a trimite un mesaj pozitiv populatiei si angajatilor din turism, de a evidentia frumusetea unica a Greciei, a spus Kefaloyianni.

Ministrul nu a facut nicio referire la rata record a somajului, care se indreapta catre 30%, la numarul tot mai mare de sinucideri, de persoane ramase fara adapost sau la sentimentul tot mai puternic de neputinta al grecilor, scrie GreekReporter.

“Sa aratam partea noastra cea mai buna. Sa ne aratam iubirea pentru acest pamant. Sa le amintim celorlalti cat de ospitalieri suntem. Sa ne promovam nivelul ridicat de profesionalism. Sa aratam comoara Greciei de valori, istorie si amintiri. Brandul «Grecia» este omnipotent, rezista oricarei crize”, a precizat oficialul.

Ministerul Turismului se asteapta la un an mai bun dupa dezamagirea din 2012, cand turistii au evitat Grecia din cauza imaginilor frecvente cu greve, proteste si confruntari cu fortele de ordine, cauzate de reducerea salariilor si pensiilor, precum si de cresterea taxelor.

Grecia a fost salavata de la colaps financiar cu doua pachete de ajutor financiar insumand peste 200 de miliarde de euro incepand din 2010. Imprumuturile de la statele din zona euro si FMI au fost conditionate de masuri dure de austeritate, care au agravat recesiunea.

Sursa: InCont
Foto: faistoilabelle.com