Elevi si profesori FRANCEZI, in VIZITA in Bucuresti

Un numar de 15 elevi si trei profesori FRANCEZI VIZITEAZA Romania in perioada 28 aprilie – 4 mai, in urma parteneriatului scolar incheiat intre Liceul Teoretic “Marin Preda” din Sectorul 6 si Collage “Eugene Delacroix” din Draveil, Franta, a anuntat Primaria Sectorului 6.   

Proiectul presupune schimbul de experienta intre cele doua unitati de invatamant, precum si descoperirea culturala, lingvistica si istorica a celor doua tari implicate.

Citeste si: Competitii sportive in toate unitatile de invatamant din Sectorul 6

Elevii si profesorii FRANCEZI, insotiti de gazde, vor participa la excursii si vor vizita muzeele din Capitala, obiectivele turistice reprezentative si vor descoperi frumusetea “Micului Paris”.

 Urmand cursul parteneriatului de schimb scolar francez-roman, in perioada 22–29 iunie, urmeaza ca 11 elevi romani sa viziteze localitatea Draveil din Franta.

Citeste si: PLANTARE de COPACI in parcul Liceului Teoretic „Marin Preda”

“Dincolo de cunostintele pe care le dobandesc in cadrul cursurilor, este important ca elevii sa participe la activitati extracuriculare, care sa le dezvolte orizontul cultural, in spiritul identitatii europene comune. Schimbul de experienta intre unitatile de invatamant din Romania si Franta vizeaza redescoperirea istorica si culturala, esentiala in formarea si educatia elevilor , precum si promovarea principiilor europene», a declarat Rares Manescu, primarul Sectorului 6, care sprijina parteneriatul scolar incheiat intre cele doua unitati de invatamant.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6