Elevii cer PEDEPSE pentru SCOLILE CARE COLECTEAZA FONDUL SCOLII

ELEVII VOR PEDEPSE aspre pentru UNITATILE DE INVATAMANT care solicita bani de la parinti, asa-numitul FOND AL SCOLII, informeaza B1 TV.

Consiliul National al Elevilor si Asociatia Elevilor din Constanta cer MODIFICAREA LEGII EDUCATIEI.

Intr-un comunicat, reprezentantii acestia sustin ca “din pacate, unitatile de invatamant sunt nevoite, de cele mai multe ori, sa ceara bani elevilor pentru a acoperi lipsa finantarii complementare din partea autoritatilor locale. Refuzul acordarii acestui tip de finantare, din care, conform Legii educatiei, trebuie realizate investitii in scolii, asigurata paza s.a., este, din nefericire, o practica comuna in randul unitatilor administrativ-teritoriale”.

Cele doua organizatii sustin ca statul nu va acorda niciodata o finantare educatiei, atat timp cat ELEVII SI PARINTII SUNT DISPUSI SA COTIZEZE, in ciuda faptului ca in constitutie scrie negru pe alb ca invatamantul de stat este gratuit.

CITESTE SI: CODUL ETIC: PROFESORII NU POT PRIMI BANI SAU CADOURI SI NU POT FACE MEDITATII CU PROPRII ELEVI

Marius Nistor, presedintele sindicatului “Spiru Haret”, a declarat intr-o interventie televizata ca se bucura ca elevii reactioneaza la o astfel de initiativa.

“De la lege pana la realitate e cale lunga. Atat timp cat bugetul si cheltuielile sunt taiate drastic de autoritati, scoala nu are bani pentru buna functionare, discutam discutii. Daca parintii vor sa contribuie benevol, pot face acest lucru. Numai ca trebuie sa se constituie o asociatie, sa aiba conturi”, a precizat Nistor.

Sursa foto: radioresita