Elevii din sectorul 1 alearga din nou: S-a dat startul la cea mai importanta competitie a sportului scolar din Capitala

Elevii din scolile si liceele Sectorului 1 se intrec in Cupa 1, cea mai importanta competitie a sportului scolar din Capitala. Ajunsa la cea de-a 12-a editie, competitia organizata de Primaria Sectorului 1 si Asociatia „Sport pentru Viata” se va organiza pe Stadionul Tineretului.

La aceasta editie a Cupei 1, atletismul este sportul rege: din cei aproape 1700 de elevi  inscrisi, 425 au optat pentru atletism. Intrecerile la celelalte sporturi din cadrul competitiei Cupa 1 – fotbal, volei, handbal si baschet vor debuta in data de 6 noiembrie, iar festivitatea de premiere, la care vor participa fosti sau actuali campioni ai sportului romanesc, va avea loc la inceputul lunii decembrie.

Cupa 1 este o competitie care  se adreseaza liceelor si scolilor generale din Sectorul 1, incluzand competitii pentru doua categorii de varsta (scoala generala si liceu), separat pentru fete si baieti. La aceasta editie s-au inscris aproape 1700 de elevi din 49 de scoli si licee din Sectorul 1.

Participantii la Cupa 1 se vor intrece timp de o luna la cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, volei si fotbal. Acestia vor concura si in acest an intr-un sistem piramidal, de tip champions league (grupe, sferturi, semifinale, finale), la sfarsitul caruia cei mai buni dintre cei buni vor primi importante premii in cadrul unei festivitati demna de mari campioni.

sursa foto: primaria sectorului 1