Elevii din Sectorul 1 au fost premiati de mari campioni ai sportului romanesc

Peste 350 de elevi, campioni ai celei de a 12-a editii a ”Cupei 1„ – cea mai importanta competitie a sportului scolar din Capitala – au fost premiati in cadrul unei festivitati demna de mari campioni.

La gala de premiere, desfasurata marti, 10 decembrie 2013, s-au aflat alaturi de campionii ”Cupa 1” nume mari ale sportului romanesc: Gabriela Szabo (atletism), Ionut Danciulescu (fotbal), Otilia Badescu (tenis de masa), Mihai Covaliu (scrima), Melinda Pantis (pugilism), Monica Rosu (gimnastica), Irina Deleanu (gimnastica), Gabriel Solomon (atletism), Virgil Stanescu (baschet), Virgil Carutasu (baschet).

La cea de-a 12-a editie Cupa 1, competitie organizata de Primaria Sectorului 1 in parteneriat cu Asociatia Sport pentru Viata, a inregistrat un numar record de participanti: 122 de echipe, insumand aproape 2000 de elevi si liceeni, care s-au intrecut la cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal si volei. 

Din totalul de 55 de institutii de invatamant din Sectorul 1 al Capitalei, in competitiile sportive de anul acesta s-au inscris 48 de scoli si licee. La aceasta editie, Scoala generala “Nicolae Titulescu” si-a adjudecat locul I la competitia de handbal baieti si baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiata dintre scolile de la editia 2013 a Cupei 1. Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I” a castigat locul I la competitia de volei si fotbal (liceu si gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

Sportul de echipa cu cele mai multe inscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanti, iar atletismul iti pastrează titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de inscrisi.

Colegiul National “Aurel Vlaicu” a castigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet baieti (liceu IX-XII), detinut anul trecut de Colegiul National “Ion Neculce”, iar Colegiul National “Tudor Vianu” a cedat titlul la baschet fete (liceu IX-XII), in favoarea Liceului Teoretic “Jean Monnet”.

Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul National “Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul National “I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuta”, Scoala Gimnaziala “Titu Maiorescu”, Scoala Gimnaziala “Nicolae Titulescu” si Scoala Gimnaziala “Geo Bogza”.

sursa foto: primariasectorului1